None
10 0 1 0

Vrhunski svetski stručnjaci STRIKTNO zabranjuju OVE namirnice ako vas često boli glava! (broj #8 će, nažalost, razočarati sve žene ovog sveta)

Podeli
Zdravlje
Dejan K.
Zdravlje
May 19, 2016

Ukoliko imate stalne glavobolje to može biti uzrok loše ishrane. Konzumiranje mlečnih proizvoda, previše kofeina, alkohola ili slane hrane, može biti razlog za užasne migrene.

1. Sir

Sir
Foto: i0.wp.com
Količina tiramina u sirevima je različita. Zavisi od vrste obrade, fermentacije, starenja, degradacije, pa čak i bakterijske kontaminacije. Uglavnom se svi vode logikom da što je sir stariji to je bolji ukus, međutim, to utiče loše na zdravlje. Stariji sir izaziva i migrene.

2. Aditivi

Aditivi
Foto: i0.wp.com
Definitivno izbegavajte hranu koja sadrži natrijum-glutamat, ekstrakte kvasca, hidrolizovani biljni protein, hidrolozovane biljke i natrijum-kazeinat. Razmislite dobro pre nego što kupite sledeću kesicu slatkiša.

3. Alkohol

Alkohol
Foto: i1.wp.com
Alkohol je generalno štetan za vaše telo, dok je tiroamin prisutan i njemu okidač za glavobolje. Crno vino, šampanjac, viski i pivo najčešće izazivaju glavobolje.

4. Hladna hrana

Hladna hrana
Foto: i2.wp.com
Ako je vaša telesna temperatura povišena zbog boravka na Suncu, razmislite dobro da li ćete pojesti sladoled kako biste se rashladili. Hladna hrana će sigurno izazvati glavobolju ukoliko je vaše telo zagrejano.

5. Nitriti

Nitriti
Foto: i1.wp.com
Nitriti se koriste kao konzervansi u namirnicama kao što su kobasice, peperoni, dimljenom mesu, kiseloj i konzerviranoj hrani, koji si jedni od okidača za migrene. Klonite se od nitrita i drastično ćete smanjiti šansu za migrenu.

6. Tanin

Tanin
Foto: i0.wp.com
Čaj od crvene jabuke ili kruške, crveno vino, su pića koja sadrže tanin. Tanin je po svemu sudeći jedan od najčešćih izazivača migrene.

7. Sulfati

Sulfati
Foto: i1.wp.com
Konzervansi bilo kakve vrste su loši. Sulfati se koriste kao konzervansi za sušeno voće kao što su grožđe, šljive, kajsije, smokve, urme itd. Pre nego što kupite ove namirnice, uvek proverite da li sadrže sulfate.

8. Čokolada

Čokolada
Foto: i0.wp.com
Kakao može da zaštiti nervne ćelije koje izazivaju migrene, međutim, skoro trećina glavobolja može biti izazvana čokoladom. Mnogi ljudi koji boluju od migrene doživeli su povećanje apetita pre glavobolje.

9. Kofein

Kofein
Foto: i1.wp.com
Kofeinska zavisnost lako može izazvati glavobolju. Najbolje bi bilo unositi jednu ili dve šolje kafe dnevno. Nagli prestanak ispijanja kafe može takođe izazivati glavobolje.

10. Hleb

Hleb
Foto: i1.wp.com
Sve testa koje sadrže bilo kakvu vrstu kvasca mogu biti izuzetno štetne i mogu poslužiti kao okidač za migrenu, pa čak i neke vrste keksa.
Image source: bloggersarena.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email