None
14 0 1 9

14 svakodnevnih predmeta koji su pravo leglo najštetnijih bakterija, prljavštine i zaraze (broj #11 je ubedljivo najopasniji)

Podeli
Zdravlje
Helena S.
Zdravlje
Nov 15, 2016

Pranje ruku je obavezno i to sa razlogom. Svakodnevno dolazimo u kontakt sa mnoštvom bakterija koje mogu negativno uticati na naše zdravlje ukoliko neredovno vodimo računa o higijeni ruku. Pogledajte ovih 14 stvari sa kojima smo u kontaktu svakog dana, a nismo svesni koliko se zapravno bakterija nalazi na njima.

1. Tastatura vašeg računara

Tastatura vašeg računara
Foto: caak.mn
Zvuči bizarno, ali su tastature prljavije od toaleta. Oni su u konstantnom kontaktu sa bakterijama i ne čiste se dovoljno često. Uglavnom ne zaboravljamo da očistimo toalet, ali na tastaturu zaboravimo.

2. Mobilni telefoni

Mobilni telefoni
Foto: mashable.com
Kao i tastature, mobilni telefoni su u konstantnom kontaktu sa bakterijama, verovatno i više nego tastature s obzirom na to koliko ih često koristimo. Telefone koristimo stalno, svuda i za mnoge potrebe, a koliko ih često čistimo?!

3. Novac

Novac
Foto: cdn.exchangerates.org.uk
Ne možemo ni da zamislimo gde je novac koji držimo u rukama sve bio. Na hiljade ruku su ga dodirnule, a nisu sve bile čiste.

4. Predmeti u kuhinji

Predmeti u kuhinji
Foto: mail2day.blogspot.com
Daske za sečenje, sudopera, sunđeri - svi oni sadrže više bakterije nego WC šolja. Kuhinja jeste mesto koje se redovno pere i čisti, ali upravo zato mnoge bakterije ostanu na sunđerima i drugim predmetima. Koristite tečnost za sudove kako biste oprali sudoperu i sunđer.

5. Kupatilo

Kupatilo
Foto: zeze.com
Jasno je da je WC šolja jedan od najprljavijih predmeta u našem domu, a da ne spominjemo javne toalete. Iznutra i spolja, sve je prljavo i svuda se nalaze mikroorganizmi. Zapravo, na njima se nalazi najmanje 3,2 miliona mikroorganizama.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email