None
5 0 1 0

MOŽETE SE VEOMA LAKO ZARAZITI: Deljenje ovih "običnih" stvari može biti veoma opasno... NI SLUČAJNO ih ne delite!

Podeli
Zdravlje
Dejan K.
Zdravlje
Nov 26, 2015

Kažu da je deljenje briga o nekome, ali to nije uvek tačno. S vremena na vreme deljenje može biti veoma opasno po vas, a naročito po vaše zdravlje. Dakle, umesto da budete manje pažljivi, morate voditi računa o tome šta treba da se deli sa drugima, a šta ne. U nastavku se nalaze neke stvari koje se u današnje vreme često dele sa drugima, ali zbog zdravlja bi trebali da izbegavamo.

Prestanite da dajete slušalice (bubice)

Prestanite da dajete slušalice (bubice)
Toliko je postalo uobičajno da delimo slušalice sa prijateljima ili voljenima, ali od danas bi trebali to da zaustavite. Zato što se bakterije kao što su koke i streptokoke mogu zadržati u našem ušnom vosku i tada se mogu prenositi od osobe do osobe kroz bubice.

Ne delite grickalicu za nokte

Ne delite grickalicu za nokte
Gljivice se zadržavaju u noktima, na rukama i nogama i to može biti veoma opasno za vas. Ako ne želite da ih raširite, nemojte deliti grickalicu.

Vaš dezodorans stik bi trebao da bude samo vaš

Vaš dezodorans stik bi trebao da bude samo vaš
Nemojte deliti vaš stik, jer može da se prenese infekcije koje izazivaju bakterije, pogotovo ako imate kratke ili su vam urasle dlake.

Pasta za zube

Pasta za zube
Poznato je da ne bi trebali da delite četkicu za zube, ali da li znate da ne bi trebali ni pastu? Pasta može da sadrži bakterije koje nastaju tako što se pasta nanosi na drugu četkicu svaki put.

Ne delite ni pincetu!

Ne delite ni pincetu!
Pinceta postaje faktor prenošenja krvnih bolesti, ako se koristi za čupanje krhotina i uraslih dlaka. Dakle, neka i to bude lično!
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email