None
9 0 1 0

9 odevnih izbora i kombinacija koji vam mogu ugroziti zdravlje

Podeli
Zdravlje
Lana L.
Zdravlje
Aug 30, 2016

Ove modne detalje skoro svaka žena nosi, ali nisu ni svesne koliko im može ugroziti zdravlje. Pogledajte koji su odevni predmeti najopasniji za nošenje.

1. Uski džins

Uski džins
Foto: thatviralfeed.com
Možda su uske farmerke slatke, ali takođe mogu da izazovu nelagodnost u stomaku i otok. Jedan incident koji je opisan u "Žurnalu neurologije, neurohirurgije i psihijatrije" uključuje ženu koja je doživela nervna oštećenja dovoljno jaka da izazovu ukočenost, nakon samo jednog dana nošenja uskih farmerki. Ove pantalone takođe mogu da izazovu infekcije.

2. Velike teške minđuše

Velike teške minđuše
Foto: thatviralfeed.com
Velike, teške minđuše mogu dovesti do oštećenja ušne školjke. Ne samo da se lako mogu povući, već njihova težina može istegliti ušne školjke. Takođe, jeftine metalne minđuše ili bižuterija mogu izazvati alergijske reakcije.

3. Visoke potpetice

Visoke potpetice
Foto: thatviralfeed.com
Kada govorimo o najboljnijim odevnim predmetima, visoke potpetice su ubedljivo na prvom mestu. Studija sa univerziteta iz Severne Karoline otkrila je da dugo nošenje visokih potpetica dovodi do nestabilnosti i slabljenja skočnog zgloba mišića i tokom vremena šteti zglobovima i dovodi do komplikacija u nogama i leđima.

4. Baletanke

Baletanke
Foto: thatviralfeed.com
Možda su baletanke bolja opcija od visokih potpetica, ali i one mogu biti podjednako loše za noge. Ne nude nikakvu podršku, što može dovesti do bolova u petama. Bolje nosite atletske patike.

5. Teške torbe

Teške torbe
Foto: thatviralfeed.com
Velike teške torbe su zgodne ako imate dosta stvari da nosite i mogu biti moderne, ali nisu najbolje za vaše držanje. "Povećana težina na jednoj strani može izazvati da vaši mišići budu neuravnoteženi i bolni", kaže doktor Skot Šreber.

6. Duboke pantalone

Duboke pantalone
Foto: thatviralfeed.com
"Duboke pantalone poznate su po tome što vrše pritisak na stomak", kaže Šreber. "Ovo dovodi i do nepravilnog disanja, kao i slabljenja mišića". Eksperimentisanje sa raznim odevnim predmetima može biti zabavno, ali proverite da vam je zdravlje osigurano i da vam je udobno.

7. Krznene postavljene čizme

Krznene postavljene čizme
Foto: pinimg.com
Ove popularne cipele mogu se naći kod skoro svake osobe u zimskom periodu i problem je sličan kao i kod baletanki. Nedostatak podrške može da dovede do plantarnog fascitisa ili frakture. Trebalo bi da se koriste na male, nikako velike razdaljine. Kada se nose bez čarapa, mogu da izazovu gljivice, zato ih nosite samo u hladnim mesecima kada je manja verovatnoća da će vam se noge znojiti.

8. Grudnjaci

Grudnjaci
Foto: wordpress.com
Nošenje grudnjaka tokom spavanja može dovesti do hormonske neravnoteže ili čak raka dojke. Japanski naučnici vršili su istraživanja povodom lošeg sna zbog nošenja grudnjaka i otkrili da je nivo melatonina znatno opao, što može da utiče na nečiji san. Grudnjak takođe ometa menstrualni ciklus i imuni sistem, što može dovesti do bolesti i bola.

9. Korseti

Korseti
Foto: thatviralfeed.com
Uzan struk uvek je u modi, ali da li je zaista vredno truda? Dugo nošenje korseta može oslabiti stomačne mišiće, izazvati probleme sa disanjem, pa čak i stvoriti refluksnu kiselinu. Takođe, ne postoje dokazi da korseti mogu smanjiti struk, tako da je bolje da ih ne nosite.
Image source: thatviralfeed.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email