None
2 0 1 0

MISTERIOZNA CRNA TAČKA NA DLANU: Da li znate šta ona znači?

Podeli
Društvo
Nadežda P.
Društvo
Oct 16, 2015

Ako vidite ovu crnu tačku, pomozite! Nekome će mnogo značiti!

Žrtve zlostavljanja nekada nemaju snage zatražiti pomoć ili se boje javno progovoriti o svojim problemima. Da bi pomogli takvim osobama, društvenim mrežama se rašila 'Black Dot Campaign' koja uz pomoć crne točke na dlanu signalizira vapaj za pomoć najpotrebnijima.

Jednostavna crna točka na dlanu tihi je vapaj okolini za pomoć od strane osobe izložene obiteljskom nasilju, koja ne ju ne može zatražiti niti na jedan drugi način.

'Ova kampanja želi pomoći najranjivijim žrtvama obiteljskog naselja. Ideja je da žrtva stavi crnu točku na svoju ruku, a da bliske osobe ili grupe potpore prepoznaju ovaj vapaj za pomoć i ponude odgovarajuću zaštitu,' dio je objašnjenja koji se može pročitati na službenom facebook profilu kampanje čiji osnivač želi ostati anoniman.

U tjedan dana kampanja je dosegla više od 5 milijuna ljudi diljem svijeta, a društvenim mrežama počele su se širiti fotografije potpore s crnom točkom uz hashtag #‎blackdotcampaign‬ – kako među osobama koje su preživjele zlostavljanje, tako i onih koji pomoć tek traže.
.
(Fokuzz.com / zadovoljna.dnevnik.hr)
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email