None
5 0 1 2

Nedostatak ovih namirnica u vašem organizmu povećava rizik od migrena za zapanjujućih 300%

Podeli
Zdravlje
Dejan K.
Zdravlje
Feb 08, 2016

Migrene su iznurujuće glavobolje koje čine da glava prosto seva od bolova. Mogu izazvati mučninu, povraćanje, kao i ekstremnu osetljivost na svetlo. Lekovi ne mogu potpuno pomoći u borbi protiv ovog problema.

Najčešće migrenu izazivaju nedostaci određenih materija u telu, pa se na nju može uticati pravilnom ishranom. Pogledajte koje su to materije neophodne u borbi protiv migrene.

1. Lečenje migrene

Lečenje migrene
Foto: squarespace.com
Migrena ne može biti izlečena, ali se može olakšati uz pomoć lekova. Oni se dele u dve kategorije - oni koji olakšavaju bol i oni koji ga sprečavaju. Međutim, ponekad našem telu nedostaju važni sastojci čiji nedostatak izaziva migrenu, a koji se mogu uneti putem ishrane.

2. Folna kiselina i vitamin B12

Folna kiselina i vitamin B12
Foto: ds-static.com
Folna kiselina i vitamin B12 igraju veliku ulogu u sprečavanju anemije, njihov nedostatak može uzrokovati i migrenu, pa čak i gubitak pamćenja, umor i razdražljivost.

Da biste povećali njihov unos jedite više jaja, breskvi, orašastog voća, banana i hleba napravljenog od celog zrna. Pored ishrane, ovi vitamini se mogu kupiti u apoteci i koristiti kao dodaci ishrani.

3. Bakar i gvožđe

Bakar i gvožđe
Foto: pick-health.com
Nizak nivo gvožđa može uzrokovati anemiju i podložnije su joj žene nego muškarci. Anemija je glavni uzrok migrene. Ako unosimo dovoljnu količinu bakra, telu će biti lakše da iz hrane koju jedemo absorbuje gvožđe.

U ishranu bi trebalo uključiti kelj, banane, orašasto voće, kozji sir i avokado jer obiluju bakrom. Neke od namirnica bogate gvožđem su pasulj, celo zrnevlje žitarica, suncokretovo seme, povrće sa zelenim lišćem, čokolada.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email