None
7 0 1 0

Jednostavne masaže prstiju koje će učiniće čudo za vaše zdravlje

Podeli
Zdravlje
Marko M.
Zdravlje
Feb 19, 2016

Masirajte prste na ovaj način i momentalno će vam biti bolje.

Glavobolja i migrena

Glavobolja i migrena
Foto: ilyke.co
Pritiskanje vrhova prstiju, a naročito mesta gde počinu nokti, može olakšati bol u glavi. Fokusirajte se na kažiprst i na tvrdo tkanje između njega i palca, koje često nazivaju "dolinom harmonije".

Pritisak sinusa i bol

Pritisak sinusa i bol
Foto: ilyke.co
Palcem dlana koji je okrenut prema vama pritisnite nokat, a kažiprstom istog dlana jagodicu prsta koji je na suprotnoj ruci. Uvrćite i držite svaki prst 1-3 minuta koristeći prijatan, ali jak pritisak. Kada završite, blago izmasirajte područje i ponovite na svim prstima.

Bol u vratu - napetost

Bol u vratu - napetost
Foto: ilyke.co
Masirajte srednji deo svakog prsta od vrha, pa do korena. Uradite ovo sa svim prstima na rukama. Posmatrajte vrhove prstiju kao glavu radeći na kojoj doprinosite vratu i ramenima. Ako je potrebno, koristite profesionalnu refleksološku kartu kao uputstvo.

Uznemiren stomak

Uznemiren stomak
Foto: ilyke.co
Masirajte i zagrejite ceo palac koji odgovara meridijanima stomaka i slezine. Takođe, možete naneti direktan pritisak i držati centar dlana.

Prehlada - bol u grlu

Prehlada - bol u grlu
Foto: ilyke.co
Zagrejite i masirajte ceo palac. Produžen pritisak može biti upotrebljen na mesnatim delovima mreže vaše ruke. Takođe, nanesite poseban pritisak na tkivo oko nokta palca, kao što je pokazano.

Umor

Umor
Foto: ilyke.co
Blago masirajte celu šaku, pa onda nanesite direktan pritisak na područje koje se nalazi tik ispod nokta srednjeg prsta, na strani koja je bliža kažiprstu.

Menstrualni grčevi - bol u abdomenu

Menstrualni grčevi - bol u abdomenu
Foto: ilyke.co
Blago masirajte celu šaku, a zatim direktno pritisnite na područje tik ispod nokta kažiprsta na strani koja je bliža palcu. Drugo mesto koje možete pritisnuti je na područje ispod nokta malog prsta, na strani koja je bliža napolju (u odnosu na ostatak šake).

Dodatni saveti:

1. Generalno područje masiranja:
Opustite se. Trljajte dlanove jedan o drugi da biste povećali energiju i osetljivost. Onda uz pomoć palca i prstiju suprotne ruke nežno zagrejite kožu laganom masažom.

2. Speifično područje:
Koristite palac i kažiprst suprotne ruke da biste obezbedili prijatan, čvrst stisak. Držite 1-5 minuta i ponovite 1-5 puta radi prevencije

* za nežnija područja držite 3-5 sekundi. Održavajući pritisak pravite male krugove, ponavljajući do 5 puta, a zatim napravite pauzu.

3. Ostanite hidrirani:
Ovo je najverovatnije poruka koja se najviše zanemaruje. Dobra hidratacija obezbeđuje zdravo tkivo, kvalitetnu cirkulaciju i eliminiše toksine. Naša tela su ipak uglavnom napravljena od vode.

Oprez:

* ako ste trudni treba da izbegavate pritisak zato što on može stimulisati kontrakcije materice.
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email