None
11 0 1 7

11 najgnusnijih laži o zdravoj ishrani na koje treba potpuno da zaboravite (pašće vam vilica na pod kada vidite broj #8)

Podeli
Zdravlje
Predrag J.
Zdravlje
Sep 21, 2016

Oni koji brinu o svom telu, često pokušavaju da zamene štetne namirnice za zdrave. Ali u velikom broju slučajeva, ova zamena ne vodi vas ni blizu zdravoj ishrani. Ovo je lista pravila koje bi bilo bolje da ignorišete ako želite da jedete "čistu" hranu.

1. Kutija soka od jabuke je zdrava zamena za Koka Kolu

Kutija soka od jabuke je zdrava zamena za Koka Kolu
Foto: depositphotos.com
Sok od jabuke izgleda tako nevino, da lako poverujemo da je zdravije od "štetne Koka Kole". U stvari, sok od jabuke sadrži nekoliko kalorija više nego Koka Kola. Ako vam je zaista stalo do ishrane ili dijete, pijte čistu vodu.

2. Suvo voće je najbolja užina

Suvo voće je najbolja užina
Foto: depositphotos.com
Proces sušenja čini da voće izgubi do 80 % svojih vitamina i antioksidanata. To znači da ste bolje uzeli par svežih voćki. Suvo voće je takođe opasno jer neki proizvođači dodaju slatki sirup u njih i na taj način smanje korist još više.

3. Kokice nisu zdrave

Kokice nisu zdrave
Foto: depositphotos.com
Naučnici su dokazali da su kokice u mešavini sa toplim vazduhom veoma korisne. Šolja kokica sadrži skoro duplo više antioksidanata, koji se nazivaju polifenoli, od bilo kog voća ili povrća. Takođe, sadrže vlakna koja su dobra za vaše zdravlje. Naravno, ne treba pojesti veliku količinu, ali su odlične kao grickalice.

4. Sir je najveći neprijatelj onima koji su na dijeti

Sir je najveći neprijatelj onima koji su na dijeti
Foto: depositphotos.com
Većina dijeta nalaže da se ne konzumira sir, jer sadrži masti i kalorije. Međutim, možete ga jesti i u najstrožijim dijetama, jer ima više kalcijuma nego većina drugih proizvoda. Takođe sadrži linolnu kiselinu koja sprečava nakupljanje masti i pomaže da izgubite na težini.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email