None
10 0 1 0

Stavila je pre spavanja listove kupusa na grudi i noge a kada se probudila, osetila je nešto u svom telu što nikada nije do tada!

Podeli
Zdravlje
Mirka S.
Zdravlje
Mar 21, 2016

Nekoliko saveta za korišćenje kupusa u neuobičajene svrhe. Pretpostavljamo da vam nije palo na pamet koliko je kupus zdrav!

Otok

Otok
Foto: candyreader.com
Kupus ima anti-inflamatorno svojstvo, pa je odličan protiv upala. Stavite nekoliko listova kupusa na nateklo područje i ostavite preko noći. Samo se potrudite da ne zatežete previše.

Tiroidna žlezda

Tiroidna žlezda
Foto: zlezda.rs
Kupus pomaže pravilnom funkcionisanju ove žlezde. Stavite nekoliko listova kupusa na vrat, obmotajte zavojem i ostavite preko noći. Ujutru ćete sigurno primetiti razliku.

Glavobolje

Glavobolje
Foto: klankosova.tv
Stavite nekoliko listova kupusa na slepoočnice i navucite kapu kako listovi ne bi spadali. Glavobolja bi trebalo da prestane.

Bol u grudima

Bol u grudima
Foto: candyreader.com
Mnoge žene osećaju bol u grudima, pogotovo kada doje decu. Ovo je veoma nelagodna situacija, a kupus će sigurno pomoći.

Astma

Astma
Foto: dijetamesecevemene.com
Najveći broj zelenog lisnatog povrća pomaže kod bolesti disajnih puteva, potvrdila je studija australijskog Univerziteta Melburn. Ovo povrće bogato je vitaminima A, C i B6, gvožđem, kalcijumom i vlaknima.

Rak materice

Rak materice
Foto: eurolabns.com
Svež kupus, a i njegov sok imaju antivirusna i antibakterijska svojstva. Pospešuje metabolizam estrogena i štiti od raka dojke i materice.

Katarakta

Katarakta
Foto: oci.rs
Kupus je bogat beta karotenom, što ga čini odličnim za prevenciju od katarakte.

Čir na želucu

Čir na želucu
Foto: bigmouthbarry.com
Iseckajte pola glavice kupusa, posolite i iscedite jedan limun. Ostavite da odstoji. Dnevno bi trebalo piti 3-4 čaše ovog soka.

Malokrvnost

Malokrvnost
Foto: cdn.tf.rs
Kupus sadrži mnogo hlorofila, mineralnih soli i vitamina te se preporučuje malokrvnim osobama, bilo da je sirov ili kuvan na pari.

Kupus kao lek

Kupus kao lek
Foto: gardeningknowhow.com
Ako želite da maksimalno iskoristite pogodnosti koje kupus daje, onda ne bi trebalo da ga kuvate dugo, dinstate ili pržite jer onda gubi hranjive materije, a ostaju samo vlakna koja baš i nisu pogodna za nas.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email