None
10 0 1 5

10 stvari koje svaka odrasla osoba MORA znati o svojoj krvnoj grupi

Podeli
Zdravlje
Jasmina G.
Zdravlje
Feb 04, 2016

Na naše telo ne utiču samo stil života i hrana koju jedemo, već veoma važnu ulogu igra i krvna grupa. Postoje četiri krvne grupe: A, B, AB i 0, i one su nešto na šta ne možemo da utičemo jer se formiraju dok smo još uvek u majčinoj utrobi. Svaka od njih poseduje sopstvene karakteristike koje mogu da utiču na gubitak težine, određene bolesti, pa čak i temperament! Poznavanje karakteristika krvne grupe može pomoći u planiranju odgovarajuće ishrane koja će pomoći vašem zdravlju.

1. Krvna grupa i ishrana

Krvna grupa i ishrana
Foto: huffingtonpost.com
Tokom čitavog dana u našem telu se dešavaju hemijske reakcije, a krvna grupa može biti veoma važna kada je u pitanju varenje ili kada želimo da smršamo. Isprobajte neke od namirnica preporučenih za vašu krvnu grupu. Tako na primer 0 grupi prija visokoproteinska ishrana poput mesa i ribe, dok grupa A skoro uopšte ne zahteva meso zato što joj pogoduje dosta povrća. Grupi B preporučuje se da izbegava piletinu i jede dosta crvenog mesa, a grupi AB će najbolje prijati morski plodovi i posno meso.

2. Krvna grupa i bolesti

Krvna grupa i bolesti
Foto: livinggreenwithbaby.com
Zahvaljujući različitom formiranju antigena na površini crvenih krvnih zrnaca svaka krvna grupa se razlikuje. Zbog toga je svaka grupa otpornija na jedan tip bolesti, dok je podložnija nekom drugom tipu. Stoga, poznavanje karakteristika krvnih grupa može pomoći u prevenciji određenih oboljenja.

3. Krvna grupa i ličnost

Krvna grupa i ličnost
Foto: morganoxley.com
Da li ste znali da krvna grupa kojoj pripadate utiče na vašu ličnost? Na primer, za osobe 0 grupe karakteristično je da su ekstravertne, kreativne, društvene i samopouzdane. Osobe A grupe su mirne, umetnički nastrojene i vredne poverenja. Krvnu grupu B poseduju pojedinci koji su okrenuti svojim ciljevima, imaju veoma jake ličnosti i nezavisni su. Osobe grupe AB su pouzdane i bojažljive, odgovorne i mnogo brinu o drugima.

4. Vaša krvna grupa i mogućnost da zatrudnite

Vaša krvna grupa i mogućnost da zatrudnite
Foto: pixabay.com
Dokumentovano je da žene sa određenom krvnom grupom imaju veće šanse da zatrudne. Primećeno je da AB grupa proizvodi manje folikulostimulirajućeg hormona koji pomaže da se ostane u drugom stanju.

5. Krvna grupa i podložnost stresu

Krvna grupa i podložnost stresu
Foto: wakingtimes.com
Nivo tolerancije na stres takođe zavisi od vaše krvne grupe. Grupa A proizvodi više kortizola, poznatog kao hormon stresa. Ako ste nekada upoznali nekoga ko u besu može da otkine glavu nekome, to je najverovatnije bila osoba nulte krvne grupe. Oni proizvode više adrenalina i potrebno im je duže vremena da se oporave od stresnih situacija.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email