None
1 0 1 0

KOŽA STARI BRŽE OD VAS: Samo jedan dan ostavlja trag!

Podeli
Zdravlje
Maki S.
Zdravlje
Nov 03, 2015

Mislite da je strašno što godine koje prolaze direktno utiču na izgleda vaše kože? Moraćemo da vas razočaramo jer to čine i sati koji prolaze...

Foto: (fokuzz.com
Naučno je dokazano da koža našeg lica stari na dnevnom nivou. To se dešava pod uticajem brojnih faktora, a to su: loša ishrana, alkohol, cigarete, stres, manjak sna, prekomerno sunčanje, manjak fizičke aktivnosti, nedovoljan unos tečnosti, pogrešno nanošenje šminke...

Verovali ili ne, za samo jedan dan možete videti promenu na koži vašeg lica u vidu gubitka sjaja, nastanka bori, natečenosti lica, podočnjaka i tamnih fleka koji kako vreme prolazi mogu postati sve uočljiviji.

Upravo pojavljivanje ovakvih efekata na koži se svrstava u dnevno starenje kože lica.

Sigurno ste uveče, kada se pogledate u ogledalo, pomislili kako vam lice izgleda umorno i to je upravo rezultat starenja kože tokom dana. Iako su ovi znakovi starenja kratkoročni oni mogu biti jednaki znakovima dugoročnog starenja.

Promene na koži naročito su vidljive nakon tridesete kada naše telo počinje slabije da proizvodi kolagen i elstin. Tada koža postaje opuštenija i manje elastična što dovodi do nastanka bora. Prve bore nastaju oko očiju i na čelu usled kontrakcija mišića lica.

Zbog promene hormonalnog statusa u četvrtoj deceniji života jedne žene koža gubi gipkost i postaje sklonija crvenilu.

Starenje je proces koji ne možemo da zaustavimo, ali uz primenu pravih preparata možemo da ga usporimo.

Ukoliko uradite nešto za vašu kožu na dnevnom nivou i sprečite kratkoročno starenje, znakovi dugoročnog starenja će biti manje uočljivi na vašem licu.

Zato počnite da brinete o svežini vašeg lica već danas!
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email