None

KAO RUKOM ODNEŠENO: Najbolja esencijalna ulja za glavobolju i specifičan način kako da ih koristite

Podeli
Zdravlje
Jelena K.
Zdravlje
Mar 23, 2016

Glavobolja se karakteriše kao bol u bilo kom predelu glave, a često se širi na vrat. Svako dobije glavobolju u nekom trenutku svog života, a to prilično može ubiti raspoloženje. Glavobolje su različitih sorti i intenziteta.

Napetost

Napetost
Napetost tokom glavobolje je najčešći tip glavobolje koji ljudi dobijaju s vremena na vreme, bilo zbog nedostatka sna, stresa, vrućeg ili vlažnog vremena ili zaista bučne dece. Uzroci mogu biti beskonačni. Dosadni bol u glavi može se prošriti na oči, vrat, donji deo leđa i ostalim mišićima na okolnim mestima. Više od 70% opšte populacije doživljava povremenu napetost usled glavobolje.

Migrena

Migrena
Migrenu odlikuje ozbiljan intezivan bol lupanja i pulsiranja uglavnom lokalizovan na jednoj strani glave. Često je praćena simptomima kao što je mučnina, povećana osetljivost na jako svetlo, zvuke i različite mirise. Najčešće se javlja u dobi između 35 do 45 godina, a obično počinje od puberteta.

Klaster glavobolja

Klaster glavobolja
Klaster glavobolja se javlja i zbog neuroloških stanja. Karakteriše ih bol na jednoj strani glave, a posebno oko oka. One se pojavljuju u prirodi, u poremećaju rutinskih aktivnosti i mnogo češće su jače noću. Simptomi su začepljenje nosa, znojenje i oticanje očiju.

Sinusi

Sinusi
Sinusna glavobolja izaziva velike koncentrisane bolove u nosu, čelu i obrazima.

Hormonalna glavobolja

Hormonalna glavobolja
Hormonalna glavobolja javlja se kod žena kada su u pms-u ili kada su već dobile menstruaciju.

Glavobolje ne zahtevaju medicinsku pažnju

Glavobolje ne zahtevaju medicinsku pažnju
Moguće je rešiti se glavobolje uz pomoć male magije. Prirodni domaći lek je eterično ulje, dok sa lekovima protiv glavobolje dolazi mnoštvo neželjenih efekata i treba ih izbegavati zbog dugoročnog zdravlja.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email