None
17 0 1 11

KAO RUKOM ODNEŠENO: Najbolja esencijalna ulja za glavobolju i specifičan način kako da ih koristite

Podeli
Zdravlje
Jelena K.
Zdravlje
Mar 23, 2016

Glavobolja se karakteriše kao bol u bilo kom predelu glave, a često se širi na vrat. Svako dobije glavobolju u nekom trenutku svog života, a to prilično može ubiti raspoloženje. Glavobolje su različitih sorti i intenziteta.

Napetost

Napetost
Foto: ilyke.co
Napetost tokom glavobolje je najčešći tip glavobolje koji ljudi dobijaju s vremena na vreme, bilo zbog nedostatka sna, stresa, vrućeg ili vlažnog vremena ili zaista bučne dece. Uzroci mogu biti beskonačni. Dosadni bol u glavi može se prošriti na oči, vrat, donji deo leđa i ostalim mišićima na okolnim mestima. Više od 70% opšte populacije doživljava povremenu napetost usled glavobolje.

Migrena

Migrena
Foto: ilyke.co
Migrenu odlikuje ozbiljan intezivan bol lupanja i pulsiranja uglavnom lokalizovan na jednoj strani glave. Često je praćena simptomima kao što je mučnina, povećana osetljivost na jako svetlo, zvuke i različite mirise. Najčešće se javlja u dobi između 35 do 45 godina, a obično počinje od puberteta.

Klaster glavobolja

Klaster glavobolja
Foto: ilyke.co
Klaster glavobolja se javlja i zbog neuroloških stanja. Karakteriše ih bol na jednoj strani glave, a posebno oko oka. One se pojavljuju u prirodi, u poremećaju rutinskih aktivnosti i mnogo češće su jače noću. Simptomi su začepljenje nosa, znojenje i oticanje očiju.

Sinusi

Sinusi
Foto: ilyke.co
Sinusna glavobolja izaziva velike koncentrisane bolove u nosu, čelu i obrazima.

Hormonalna glavobolja

Hormonalna glavobolja
Foto: ilyke.co
Hormonalna glavobolja javlja se kod žena kada su u pms-u ili kada su već dobile menstruaciju.

Glavobolje ne zahtevaju medicinsku pažnju

Glavobolje ne zahtevaju medicinsku pažnju
Foto: ilyke.co
Moguće je rešiti se glavobolje uz pomoć male magije. Prirodni domaći lek je eterično ulje, dok sa lekovima protiv glavobolje dolazi mnoštvo neželjenih efekata i treba ih izbegavati zbog dugoročnog zdravlja.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email