None
10 0 1 6

TOPI MAST BOLJE OD TRČANJA: 10 jednostavnih i lakih poza u jogi koje će SPALITI salo sa vašeg stomaka za tili čas!

Podeli
Zdravlje
Maki S.
Zdravlje
Jun 07, 2016

Pokušajte ove poze i uverite se zašto sve više žena širom sveta svakodnevno radi ove lake i efikasne vežbe za savršenu liniju!

1. Poza za oslobađanje gasova (Pavanamuktasana)

Poza za oslobađanje gasova (Pavanamuktasana)
Foto: diply.com
Lezite na leđa, držite noge pravo i dišite duboko i ritmično. Polako dišite, podignite noge i savijte ih u kolenu. Dižite ih dok ne dodirnu stomak. Obgrlite kolena i pokušajte da ih dodirnete nosom. Nije lako kada budete radili prvi put, ali redovnom praksom ćete uspeti. Držite tako jedan minut i nakon toga izdahnite polako i vratite se u prvobitan položaj. Ponovite ovo 5 puta sa 15 sekundi pauze.

2. Daska poza (Kumbhakasana)

Daska poza (Kumbhakasana)
Foto: diply.com
Počnite tako što ćete se držati na rukama i da su vam kolena ispravljena. Koraknite unazad, šireći noge iza sebe. Dišite duboko dok vam je glava u položaju kičme. Telo treba da vam je formirano u pravu liniju. Uverite se da su vam ruke ravno na strunjači, a prsti rašireni. Dok spuštate lagano kolena ka podu, izdahnite duboko. Ponovite ovo 5 puta sa 15 sekundi pauze.

3. Stolica poza (Utkatasana)

Stolica poza (Utkatasana)
Foto: diply.com
Prvo budite u poziciji gde su vam noge u širini kukova. Zatim udahnite i podignite ruke iznad glave. Opustite ruke i ramena. Dok izdišete, savijajte kolena i napravite položaj kao da sedite na stolici. Kukovi ne treba da idu ispod kolena. Podignite glavu na više i gledajte pravo. Ostanite u ovoj pozi oko minut i izdahnite kada se vraćate u prvobitni položaj.

4. Polubrodska poza (Naukasana)

Polubrodska poza (Naukasana)
Foto: diply.com
Sedite pravo i savijte noge. Pritisnite ruke na podu iza leđa i podignite polu savijene noge da budu paralelno sa podom. Balansirajte na kostima karlice i ispružite ruke da budu u visini kolena. Pokušajte da držite leđa uspravno.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email