None
10 0 1 0

TOPI MAST BOLJE OD TRČANJA: 10 jednostavnih i lakih poza u jogi koje će SPALITI salo sa vašeg stomaka za tili čas!

Podeli
Zdravlje
Maki S.
Zdravlje
Jun 07, 2016

Pokušajte ove poze i uverite se zašto sve više žena širom sveta svakodnevno radi ove lake i efikasne vežbe za savršenu liniju!

1. Poza za oslobađanje gasova (Pavanamuktasana)

Poza za oslobađanje gasova (Pavanamuktasana)
Foto: diply.com
Lezite na leđa, držite noge pravo i dišite duboko i ritmično. Polako dišite, podignite noge i savijte ih u kolenu. Dižite ih dok ne dodirnu stomak. Obgrlite kolena i pokušajte da ih dodirnete nosom. Nije lako kada budete radili prvi put, ali redovnom praksom ćete uspeti. Držite tako jedan minut i nakon toga izdahnite polako i vratite se u prvobitan položaj. Ponovite ovo 5 puta sa 15 sekundi pauze.

2. Daska poza (Kumbhakasana)

Daska poza (Kumbhakasana)
Foto: diply.com
Počnite tako što ćete se držati na rukama i da su vam kolena ispravljena. Koraknite unazad, šireći noge iza sebe. Dišite duboko dok vam je glava u položaju kičme. Telo treba da vam je formirano u pravu liniju. Uverite se da su vam ruke ravno na strunjači, a prsti rašireni. Dok spuštate lagano kolena ka podu, izdahnite duboko. Ponovite ovo 5 puta sa 15 sekundi pauze.

3. Stolica poza (Utkatasana)

Stolica poza (Utkatasana)
Foto: diply.com
Prvo budite u poziciji gde su vam noge u širini kukova. Zatim udahnite i podignite ruke iznad glave. Opustite ruke i ramena. Dok izdišete, savijajte kolena i napravite položaj kao da sedite na stolici. Kukovi ne treba da idu ispod kolena. Podignite glavu na više i gledajte pravo. Ostanite u ovoj pozi oko minut i izdahnite kada se vraćate u prvobitni položaj.

4. Polubrodska poza (Naukasana)

Polubrodska poza (Naukasana)
Foto: diply.com
Sedite pravo i savijte noge. Pritisnite ruke na podu iza leđa i podignite polu savijene noge da budu paralelno sa podom. Balansirajte na kostima karlice i ispružite ruke da budu u visini kolena. Pokušajte da držite leđa uspravno.

5. Ratnik poza (Veerbhadrasana 1)

Ratnik poza (Veerbhadrasana 1)
Foto: diply.com
Počnite stojeći sa raširenim nogama oko 1,2 metra i vaše desno koleno bi trebalo da bude u visini skočnog zgloba. Vaše desno stopalo bi trebalo da gleda tačno pravo, dok levo stopalo treba da bude 45 stepeni ukoso od tela. Stavite ruke na kukove, tako da kukovi i ramena budu u direktnom položaju kao desna noga. Udahnite i podignite ruke tako da vam dlanovi budu spojeni. Savijte desno koleno dok vaša noga ne bude bila paralelna sa zemljom. Ostanite u toj pozi od 30 sekundi do 1 minut. Vratite se u prvobitan položaj dišući duboko i ponovite ovo sa levom nogom.

6. Ratnik poza 2 (Veerbhadrasana 2)

Ratnik poza 2 (Veerbhadrasana 2)
Foto: diply.com
Isto kao ratnik poza 1, noge treba da vam budu razdvojene, sa levom nogom pod uglom od 45 stepeni. Udahnite i podignite ruke tako da budu paralelne sa podom. Rotirajte dlanove tako da budu okrenuti ka podu. Kako budete savijali desno koleno, tako okrenite glavu ka desnoj ruci i gledajte ispred sebe. Ostanite u toj pozi od 30 sekundi do 1 minut i ponovite postupak sa levom stranom.

7. Kobra poza (Bhujangasana)

Kobra poza (Bhujangasana)
Foto: diply.com
Lezite na stomak i postavite dlan blizu grudi koje su okrenute ka tlu. Imajte na umu da lakat treba da bude u ravnom položaju. Udahnite duboko i podignite gornji deo tela na gore. U tom položaju sav pritisak će se vršiti na rukama i nogama. Udisaji i izdisaji igraju važnu ulogu. Pokušajte da dignete glavu na gore koliko god možete. Nemojte da prenaglite ako ne možete. Zadržite dah na neko vreme u ovoj poziciji, izdahnite polako i vratite se u prvobitni položaj.

8. Most poza (Setubandhasana)

Most poza (Setubandhasana)
Foto: diply.com
Lezite na zemlju, držite ruke sa strane i savijte kolena. Dok udišete duboko, dižite kukove naviše. Dišite doboko i ostanite u tom položaju 20-30 sekundi. Opustite se i polako se vratite u prvobitan položaj. Ponovite ovo 3-4 puta.

9. Lučna poza (Dhanurasana)

Lučna poza (Dhanurasana)
Foto: diply.com
Lezite na stomak sa glavom ka podu. Udahnite polako, savijte noge unazad i uhvatiti članke rukama. Videćete da je vaše telo sada u obliku luka. U ovom položaju cela težina će biti na stomaku. Samo će vaš želudac i karlica da dodiruju tlo. Ostanite u ovoj poziciji 15-30 sekundi i duboko udahnite. Nakon 15-30 sekundi izdahnite polako i vratite se u početni položaj.

10. Ponton poza (Naukasana)

Ponton poza (Naukasana)
Foto: diply.com
Lezite na leđa, sa opuštenim rukama uz telo. Udahnite duboko i podignite noge. Držite ih pravo da ne budu savijene. Podignite gornji deo tela i rukama dodirnite stopala. Pokušajte da se održite u pod uglom od 45 stepeni. Zadržite dah 15 sekundi. Izdahnite polako i vratite se u početnu poziciju. Ponovite ovo 5 puta sa 15 sekundi pauze.
Image source: diply.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email