None
5 0 1 0

5 vežbi istezanja "magičnog kruga" koje će istopiti vaše salo na stomaku za samo nedelju dana!

Podeli
Zdravlje
Marko M.
Zdravlje
Mar 14, 2016

Jednostavni joga položaji koji čine čuda. Ne samo da se lepo protežete, već magično tope salo!

1. Kobra položaj

Kobra položaj
Foto: ilyke.co
Kukovi i ruke su na podu i dok se podižete (koristeći samo mišiće leđa, bez guranja rukama) udišete, a dok se spuštate izdišete vazduh. Ostajete u podignutom položaju koliko god dugo možete da zadržite vazduh. Ponovite 5 puta.

2. Luk položaj

Luk položaj
Foto: ilyke.co
Lezite potrbuške i onda savijte noge, uhvatite ih rukama, dok podižete glavu udahnite, kada spuštate glavu izbacite vazduh iz pluća. Ponovite položaj 5 puta.

3. Čamac položaj

Čamac položaj
Foto: ilyke.co
Lezite na leđa i polako počnite da odižete noge i ruke. za to vreme udahnite, cilj je da dodirnete stopala bez zasvijanja kolena, ali ako ne možete nije strašno idite samo do položaja gde vam odgovara, vremenom će biti bolje. Vratite se u prvobitni položaj i tada izbacite vazduh. Ponovte položaj 5 puta.

4. Khumbhakasana položaj

Khumbhakasana položaj
Foto: ilyke.co
Zauzmite položaj kao za sklekove. Kičma treba da bude u ravnom položaju. Od ležanja na stomaku do najvišeg položaja i koji treba da zadržite nekoliko sekundi. Prilikom podizanja udišete, kada se spuštate izbacujete vazduh. Ponovite 5 puta.

5. Pavanamukthasana položaj

Pavanamukthasana položaj
Foto: ilyke.co
Lezite na leđa i duboko udahnite. Savijte kolena i uhvatite ih rukama, pritisnuvši ih što više možete telu, tada izbacite vazduh. Udahnite duboko dok budete podizali glavu kako bi bradom dodirnuli kolena. Zadržite položaj nekoliko sekundi i opet se vratite u prvobitni položaj dok izbacujete vazduh. Ponovite ovo 5 puta.
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email