None

Refleksologija stopala otklanja bol i unapređuje celokupno zdravlje

Podeli
Zdravlje
Milica R.
Zdravlje
Feb 05, 2016

Kada je zdravlje u pitanju svi volimo da stvari držimo pod kontolom, ali većini nikada na pamet nije palo da se tajna zdravlja krije u našim stopalima. Verovatno ste čuli da refleksologija pomaže u smanjenju bolova, ali da li ste znali da je ključna za zdravlje mnogih drugih delova tela?

Nastavite da čitate i saznajte koji delovi stopala su povezani s kojim organima i delovima tela. Ako imate problema s određenim delom tela, sve što treba da uradite da biste poboljšali celokupno zdravlje jeste da masirate ove specifične tačke na stopalima!

Šta je refleksologija stopala?

Šta je refleksologija stopala?
Refleksologija je drevna veština lečenja po kojoj različiti delovi stopala korespondiraju s određenim delovima tela. Masiranjem ovih delova stopala možete smanjiti bol i pobošljati zdravlje delova tela, organa i žlezdi s kojima su oni povezani.

1. Glava

1. Glava
Prema refleksologiji, vrhovi nožnih palčeva direktno su povezani s glavom i mozgom. Masiranje donjeg dela palčeva može vam pomoći s glavoboljama i pozitivano uticati na zdravlje, uključujući i stimulaciju mozga.

2. Oči

2. Oči
Masiranje dela stopala koji se nalazi tačno ispod drugog i trećeg prsta može mnogo pomoći kod očnih problema, kao što su problemi s vidim, otečenost očiju, crvenilo i bol.

3. Tanko crevo

3. Tanko crevo
Za bolje varenje i poboljšanje zdravlja digestivnog trakta, masirajte tačke u središnjem delu stopala između pete i prstiju. Ovo može učiniti čuda za one koji imaju problema s gasovima ili lošom probavom.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email