None
12 0 1 8

Refleksologija stopala otklanja bol i unapređuje celokupno zdravlje

Podeli
Zdravlje
Milica R.
Zdravlje
Feb 05, 2016

Kada je zdravlje u pitanju svi volimo da stvari držimo pod kontolom, ali većini nikada na pamet nije palo da se tajna zdravlja krije u našim stopalima. Verovatno ste čuli da refleksologija pomaže u smanjenju bolova, ali da li ste znali da je ključna za zdravlje mnogih drugih delova tela?

Nastavite da čitate i saznajte koji delovi stopala su povezani s kojim organima i delovima tela. Ako imate problema s određenim delom tela, sve što treba da uradite da biste poboljšali celokupno zdravlje jeste da masirate ove specifične tačke na stopalima!

Šta je refleksologija stopala?

Šta je refleksologija stopala?
Foto: littlethings.com
Refleksologija je drevna veština lečenja po kojoj različiti delovi stopala korespondiraju s određenim delovima tela. Masiranjem ovih delova stopala možete smanjiti bol i pobošljati zdravlje delova tela, organa i žlezdi s kojima su oni povezani.

1. Glava

1. Glava
Foto: littlethings.com
Prema refleksologiji, vrhovi nožnih palčeva direktno su povezani s glavom i mozgom. Masiranje donjeg dela palčeva može vam pomoći s glavoboljama i pozitivano uticati na zdravlje, uključujući i stimulaciju mozga.

2. Oči

2. Oči
Foto: littlethings.com
Masiranje dela stopala koji se nalazi tačno ispod drugog i trećeg prsta može mnogo pomoći kod očnih problema, kao što su problemi s vidim, otečenost očiju, crvenilo i bol.

3. Tanko crevo

3. Tanko crevo
Foto: littlethings.com
Za bolje varenje i poboljšanje zdravlja digestivnog trakta, masirajte tačke u središnjem delu stopala između pete i prstiju. Ovo može učiniti čuda za one koji imaju problema s gasovima ili lošom probavom.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email