None
12 0 1 0

Refleksologija stopala otklanja bol i unapređuje celokupno zdravlje

Podeli
Zdravlje
Milica R.
Zdravlje
Feb 05, 2016

Kada je zdravlje u pitanju svi volimo da stvari držimo pod kontolom, ali većini nikada na pamet nije palo da se tajna zdravlja krije u našim stopalima. Verovatno ste čuli da refleksologija pomaže u smanjenju bolova, ali da li ste znali da je ključna za zdravlje mnogih drugih delova tela?

Nastavite da čitate i saznajte koji delovi stopala su povezani s kojim organima i delovima tela. Ako imate problema s određenim delom tela, sve što treba da uradite da biste poboljšali celokupno zdravlje jeste da masirate ove specifične tačke na stopalima!

Šta je refleksologija stopala?

Šta je refleksologija stopala?
Foto: littlethings.com
Refleksologija je drevna veština lečenja po kojoj različiti delovi stopala korespondiraju s određenim delovima tela. Masiranjem ovih delova stopala možete smanjiti bol i pobošljati zdravlje delova tela, organa i žlezdi s kojima su oni povezani.

1. Glava

1. Glava
Foto: littlethings.com
Prema refleksologiji, vrhovi nožnih palčeva direktno su povezani s glavom i mozgom. Masiranje donjeg dela palčeva može vam pomoći s glavoboljama i pozitivano uticati na zdravlje, uključujući i stimulaciju mozga.

2. Oči

2. Oči
Foto: littlethings.com
Masiranje dela stopala koji se nalazi tačno ispod drugog i trećeg prsta može mnogo pomoći kod očnih problema, kao što su problemi s vidim, otečenost očiju, crvenilo i bol.

3. Tanko crevo

3. Tanko crevo
Foto: littlethings.com
Za bolje varenje i poboljšanje zdravlja digestivnog trakta, masirajte tačke u središnjem delu stopala između pete i prstiju. Ovo može učiniti čuda za one koji imaju problema s gasovima ili lošom probavom.

4. Pluća

4. Pluća
Foto: littlethings.com
Središnji deo jastučića stopala povezan je sa plućima. Koncentrisanje na ove delove može biti dobro za one koji pate od astme ili one koji žele da poboljšaju sveukupno zdravlje svojih pluća. Refleksologija može poboljšati zdravlje na kratke i duge staze, ali se kod teškoća pri udisanju uvek preporučuje odlazak kod lekara.

5. Donja ledja

5. Donja ledja
Foto: littlethings.com
Refleksologija tvrdi da postoji jaka povezanost između naših peta, išijadičnog živca i donjih leđa. Osobe koje pate od išijasa ili hroničnog bola u donjem delu leđa, mogu masiranjem peta obezbediti sebi malo preko potrebnog olakšanja.

6. Vrat

6. Vrat
Foto: littlethings.com
Bolovi u vratu su veoma česta pojava. Povezanost između ove oblasti i područja koje se nalazi ispod velikog nožnog palca može pomoći u smanjivanju bola i nelagodnosti. Jednostavna masaža ovog područja uz pomoć prstiju može poboljšati stanje vašeg zdravlja.

7. Srce

7. Srce
Foto: littlethings.com
Zdravlje srca treba da bude shvaćeno veoma ozbiljno. Osobe kod kojih se javi bol u grudima ili ubrzano lupanje srca treba odmah da odu kod lekara. U drugim situacijama masaža ovog specifičnog područja na desnom stopalu može pružiti dugoročno poboljšanje zdravlja i krvotoka.

8. Kolena

8. Kolena
Foto: littlethings.com
Spoljašnji deo peta je direktno povezan sa kolenima. Oni koji pate od napetosti ili hroničnog bola u kolenima treba da probaju masažu ovoga područja.

9. Stomak

9. Stomak
Foto: littlethings.com
Postoji mnogo načina ishrane koji mogu da ublaže stomačne probleme, ali u tome može pomoći i refleksologija stopala. Zdravlje celokupnog digestivnog trakta može se poboljšati masažom područja koje se nalazi ispod jastučića sa unutrašnje strane stopala. Kao i masaža tankog creva, ona može pomoći kod lošeg varenja, nadimanja i gasova.

10. Štitna žlezda

10. Štitna žlezda
Foto: littlethings.com
Problemi sa tiroidnom žlezdom su veoma česta pojava, a masaža stopala se može koristiti za poboljšanje zdravlja i u ovom slučaju. Jednostavna masaža ovog dela na jastučićima može biti od velike koristi za vašu tiroidnu žlezdu.

11. Jetra

11. Jetra
Foto: littlethings.com
Mišljenja refleksologa o tome koja je najbolja pozicija za jetru se razlikuju. Dok jedni misle da je spoljašnjost desnog stopala najbolja, drugi tvrde da masaža može da bude primenjena na oba stopala. U svakom slučaju, masaža ovog područja može pomoći jetri da bolje funkcioniše i bude zdravija.
Image source: littlethings.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email