None
10 0 1 0

Doktori skreću pažnju da se GRDNO varate ako mislite da ste se ugojili tokom praznika. Samo vam se desio OVAJ medicinski fenomen

Podeli
Zdravlje
Jasmina G.
Zdravlje
Jan 12, 2017

Svako želi da ima ravan stomak, ali da li ste znali da su naslage na stomaku najteže za skidanje? Vežbate, držite zdravu dijetu, ali ne vidite vidljive rezultate u ogledalu. Ako vam ovo zvuči poznato, pokazaćemo vam nešto više o hrani koja vam stoji na putu ka savršenom stomaku.

1. Ne kupujte žvake

Ne kupujte žvake
Foto: freepik.es
Kada žvaćete žvaku, vaš stomak i mozak dobijaju signale koji ih pripremaju za jelo. Plus, žvaka aktivira hiperprodukciju želudačne kiseline i, kao rezultat toga, osećate glad.

2. Ne padajte na takozvane proizvode sa smanjenom količinom masti ili šećera

Ne padajte na takozvane proizvode sa smanjenom količinom masti ili šećera
Foto: pixabay.com
Namirnice koje sadrže zamenu za šećer kao što je šećerni alkoholi efikasni su samo za ljude sa dijabetesom. Ovi proizvodi bez šećera i dalje doprinose veličini stomaka.

3. Smanjite unos soli

Smanjite unos soli
Foto: pixabay.com
Zapamtite: šećer i so treba da budu ograničeni na male količine, pogotovo ako imate problema sa visokim krvnim pritiskom. Ne samo da je hrana bogata natrijumom štetna za zdravlje već takođe zadržava tečnost koja vas sprečava da efikasno gubite naslage sa stomaka.

4. Ne jedite hranu od koje ste naduveni

Ne jedite hranu od koje ste naduveni
Foto: pixabay.com
Čak i najmršaviji ljudi mogu imati prilično vidljiv stomak zbog namirnica koje izazivaju gasove ili nemiran stomak. Ako je i vama ovo problem, izbegavajte ovakvu hranu i razmišljajte o rutini vežbanja koja će vam ubrzati probavu.

5. Zaboravite na majonez

Zaboravite na majonez
Foto: ona-znaet.ru
Ako ste ljubitelj majoneza ili salata sa majonezom, onda treba da znate da ovaj preliv sadrži najmanje 80% masti. Najbolja opcija je da ga zamenite pireom od povrća ili prirodnim paradajzom.

6. Izbegavajte alkoholna pića

Izbegavajte alkoholna pića
Foto: unsplash.com
Neka alkoholna pića imaju puno kalorija, ali kalorije nisu glavni faktor. Konzumiranje alkohola povećava apetit i zbunjuje deo mozga koji je odgovoran za vaš osećaj sitosti. Koliko god da ste siti, kada pijete pivo, verovatno često i grickate nešto, zar ne?

7. Ostavite bezalkoholna pića

Ostavite bezalkoholna pića
Foto: unsplash.com
Ovo možete često da čujete, ali je vrlo teško odustati od ove navike. Ako zaista želite da se rešite stomačne masti, trebalo bi da prestanete da pijete sokove. Čak i ona niskokalorična pića usporavaju metabolizam i stimulišu vaše telo da dobiju mast.

8. Kažite zbogom brzoj hrani

Kažite zbogom brzoj hrani
Foto: pixabay.com
Nije tajna da brza hrana sadrži previše kalorija koje mogu dovesti do različitih zdravstvenih problema, ali ako vam to nije dovoljno ubedljivo da odustanete od nje, samo se setite da je to odgovorno za stomak kojeg toliko želite da se rešite.

9. Kažite "ne" pomfritu

Kažite "ne" pomfritu
Foto: unsplash.com
Koliko god da volite ovu hranu, treba da je se rešite. Prženi krompir, baš kao i druga pržena hrana, radi kao sunđer koji upija zasićene masti. Verovali ili ne, zasićene masti mogu zaista uticati na funkciju mozga, tako da ne možete jasno razmišljati o tome koliko težine dobijate u ovom trenutku. Kao rezultat toga, možete pojesti do 30 krompira neprimetno.

10. Nema više sladoleda

Nema više sladoleda
Foto: unsplash.com
Ovo je vrlo očigledno, zar ne? Hrana bogata šećerom se neizbežno pretvara u stomačnu mast koja najviše šteti vašem stomaku.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email