None
10 0 1 0

Ako primetite da se nešto ovako dešava sa vašim grudima, istog trena zakažite pregled kod lekara! Zaista je vrlo ozbiljno!

Podeli
Zdravlje
Helena S.
Zdravlje
Dec 06, 2016

Bol u grudima i razni drugi simptomi mogu ukazivati na to da se sa vašim telom nešto dešava. Ponekada se može raditi o sitnicama, a ponekada uzrok bola može biti i ono najgore. Saznajte šta to vaše grudi pokušavaju da vam kažu!

1. Nizak nivo gvožđa

Nizak nivo gvožđa
Foto: canadabeef.ca
Bol u grudima može uzrokovati i manjak gvožđa, ovo možete popraviti ukoliko ubacite jod u svoju ishranu, a takođe možete konzumirati i suplemente. Ovo će biti teško da sami sebi dijagnostikujete, tako da bi bilo najbolje da se konsultujete sa lekarom.

2. Unosite previše soli

Unosite previše soli
Foto: todayifoundout.com
Grudi će zadržavati vodu i biti natečene ukoliko unosite previše soli. Preterana konzumacija soli može dovesti do mnoštva problema. Smanjenje unosa soli će odmah pokazati rezultate.

3. Imate policistične jajnike

Imate policistične jajnike
Foto: iytmed.com
Sindrom policističnih jajnika se manifestuje na mnogo načina, ali zadržavanje vode i mekoća grudi su dva možda i najpouzdanija pokazatelja. Najbolje bi bilo da proverite o čemu se radi ako sumnjate.

4. Uskoro bi trebalo da počne menstrualni period

Uskoro bi trebalo da počne menstrualni period
Foto: pad1.whstatic.com
Uglavnom je česta pojava da za vreme PMS-a grudi budu bolne i otečene. To se može nastaviti i kada dođe menstruacija. Nemojte brinuti, to je sasvim normalna pojava.

5. Trudni ste

Trudni ste
Foto: keephealthypregnancy.blogspot.com
U prvom slučaju, isti simptomi znače da niste trudni, ali ukoliko bolovi i otečenost u grudima traju duži period, to bi onda moglo da znači da jeste. Takođe ćete imati i osećaj težine. Ovo nije siguran dokaz, tako da bi najbolje bilo da se obratite lekaru.

6. Potreban vam je nov brushalter

Potreban vam je nov brushalter
Foto: i.ebayimg.com
Ukoliko vas grudi bole, možda bi trebalo da obnovite garderobu, tačnije brushaltere. Bol u leđima, bol u vratu i ramenima mogu biti uzrokovani lošom podrškom. Novi brushalteri će vam dobro doći u ovom slučaju.

7. Gubljenje ili dobijanje na težini

Gubljenje ili dobijanje na težini
Foto: img.aws.livestrongcdn.com
Kada vaša težina varira, jedno od prvih mesta na telu na kojim možete primetiti promene jesu grudi.

8. Pijete previše kafe

Pijete previše kafe
Foto: mrtopp.com
Studija koja je izvršena na Djuk Univerzitetu utvrdila je da 61% žena koje su smanjile unos kafe imaju manje problema sa bolovima u grudima. Kafa povećava protok krvi, grudi su mekše i otečenije.

9. Preterujete sa vežbama u teretani

Preterujete sa vežbama u teretani
Foto: shape4health.com
Previše vežbanja ili ne tuširanje mogu dovesti do raznih iritacija, pogotovo kada se radi o grudima. Dobar sportski grudnjak može biti od pomoći, ali se oni mnogo teže pronalaze. Lagano vežbanje takođe može pomoći.

10. Možda se radi o nečemu što samo lekar može dijagnostikovati

Možda se radi o nečemu što samo lekar može dijagnostikovati
Foto: thetimes.co.uk
Ukoliko imate problem sa bolom u grudima, a ništa od navedenih saveta nije pomoglo, to bi moglo značiti da imate neki zdravstveni problem, pa čak i rak. Nemojte paničiti, već objasnite lekaru kakve simptome imate i uradite potrebme analize.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email