None
10 0 1 0

Da li ste znali da lice nikako ne smete umivati običnom vodom i brisati peškirom? Evo koje još greške pravite u čišćenju lica

Podeli
Zdravlje
Jelena K.
Zdravlje
Feb 16, 2017

Umivanje je najčešći i najjednostavniji deo svačije rutine, zar ne? Međutim, ispostavilo se da je to kompleksna aktivnost. Zbog toga je vrlo važno da znate pravila kod umivanja, jer pogrešno može naneti više štete nego koristi.

1. Odabir pogrešnog preparata

Odabir pogrešnog preparata
Foto: superint.com
Ovo bi svako trebalo da ima na umu i da pazi koji proizvod kupuje. Potrebno je da je preparat za čišćenje lica dovoljan da vam očisti prljavštinu i šminku, ali i da ne ukloni zdrave ćelije sa kože. Zato birajte onaj koji je najbolji za vašu kožu.

2. Previše umivanja

Previše umivanja
Foto: whstatic.com
Umivanje jednom ili dva puta dnevno je sasvim dovoljno i sve preko toga može da izazove dehidraciju i iritaciju. Zato joj dajte da diše i pravite pauze između korišćenja preparata za umivanje.

3. Korišćenje pogrešne temperature

Korišćenje pogrešne temperature
Foto: treehugger.com
Mit je da topla voda otvara pore, a hladna zatvara, jer ne postoje mišići koji to rade. Tako da je mlaka voda najefikasnija.

4. Možda trljate previše jako

Možda trljate previše jako
Foto: self.com
Trljanje lica uklanja mrtve ćelije, ali je bitno da to radite umereno. Trljajte lice 2 ili 3 puta nedeljno i koristite prste umesto mrežice, kako je ne biste oštetili.

5. Možda ne ispirate dobro

Možda ne ispirate dobro
Foto: stylefashionista.com
Nepravilno ispiranje može da začepi pore i isuši kožu. Ne zaboravite da isperete oblasti kao što su vilica, nos i predeo duž kose.

6. Korišćenje sastojaka koji vas iritiraju

Korišćenje sastojaka koji vas iritiraju
Foto: dailybeautyhack.com
Učinite uslugu svom licu i zanemarite primenu iritirajućih sastojaka kao što su mirisni sastojci. Ovo može da izazove infekciju kože, zbog toga obratite pažnju na etiketu.

7. Trljanje peškirom

Trljanje peškirom
Foto: girlslife.com
Natapkajte, nemojte da trljate. Iako trljanje prija, ono zapravo skida kožu i izlaže elastin opasnosti. Takođe, nikada nemojte koristiti već korišćen peškir, jer može da prenese bakterije na čisto lice.

8. Vreme za kremu

Vreme za kremu
Foto: yasmina.com
Nemojte da čekate i nanesite kremu odmah nakon pranja lica dok je koža još uvek vlažna. Isto važi za serume i proizvode za specijalne tretmane.

9. Provedite manje vremena u pranju

Provedite manje vremena u pranju
Foto: skim.gs
Manje se skoncentrišite na umivanje, a više na proizvode kao što su serumi i kreme. Budite pametni!

10. Da li se plašite ulja?

Da li se plašite ulja?
Foto: spachezvous.it
Svaki tip kože može da ima koristi od čišćenja uljem, čak i oni sa masnom kožom. Izaberite odgovarajuće ulje za čišćenje lica.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email