None
20 0 1 13

20 zdravstvenih trikova koje morate naučiti što pre

Podeli
Zdravlje
Milos R.
Zdravlje
Feb 06, 2016

Upala grla ili glavobolja? Bez obzira na to šta vas muči, možete iskoristiti ove trikove kako bi prevarili svoje telo i postigli neverovatno olakšanje!

1. Izlečite upalu grla

Izlečite upalu grla
Foto: ilyke.co
Umesto pokušavanja da iskašljete svoju bol u grlu, probajte da protrljate svoje uvo. "Stimulacijom nerava u uhu može da izazove spazam mišića. Ovaj grč oslobađa "grebanje" u grlu." - kaže Skot Šefe, specijalista za uho, grlo i nos.

2. Doživite supersonični sluh

Doživite supersonični sluh
Foto: ilyke.co
Ako ste nekada razgovarali sa nekom osobom koja vrlo tiho priča, znate koliko može da bude naporno da čujete sve šta ta osoba izgovori. Ispostavilo se da, ako se oslonite na desno uho, čućete više. Desno uho je bolje za slušanje glasova, dok je levo sposobnije za muzičke tonove.

3. Smirite se uz hladnu vodu

Smirite se uz hladnu vodu
Foto: ilyke.co
Ako osećate nervozu, udahnite duboko i onda se umijte hladnom vodom. Ovo imitira efekat ronjenja. Što vam omogućava da efikasnije koristite kiseonik.

4. Nadmudrite sopstvenu bešiku

Nadmudrite sopstvenu bešiku
Foto: ilyke.co
Ako morate da mokrite, a kupatila nema nigde, imamo rešenje. Razmišlajte o seksu i svojim fantazijama i time ćete mozak zaokupirati od razmišljanja da vam se mokri.

5. Bezbolno davanje krvi

Bezbolno davanje krvi
Foto: ilyke.co
Davanje krvi je humana stvar. Ali bol koji ide uz to i nije baš. Ispostavilo se da su neki nemački naučnici shvatili da kašljanje tokom ubadanja iglom može da smanji bol. Kašljanje izaziva nagli, ali privremeni porast pritiska u grudima i kičmenoj moždini.

6. Progutajte vaše suplemente odjednom

Progutajte vaše suplemente odjednom
Foto: ilyke.co
Imate dosta suplemenata, i mrzi vas da uzimate jedan po jedan, pa ste se odlučili da uzmete sve odjednom. Uzmite gutljaj vode i nagnite vašu glavu napred, ne pozadi, na taj način će se kapsule naći u poziciji kod grla, spremne za gutanje.

7. Očistite zapušen nos

Očistite zapušen nos
Foto: ilyke.co
Preskočite lekove i razne gadne napitke. Potisnite jezikom gornji deo usta, a zatim pritisnite jednim prstom čelo, između obrva. Ralasta kost prolazi kroz nosne kanale. Nakon 20 sekundi u ovom položaju, počećete da osećate pražnjenje sinusa.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email