None
7 0 1 0

Rešite se mlitavih ruku u 7 lakih i brzih koraka

Podeli
Zdravlje
Dejan K.
Zdravlje
Feb 04, 2016

Da li izbegavate da nosite majice s kratkim rukavima zbog toga što vas užasava pomisao da vam mlitave ruke budu izložene pogledima? Ako je tako, niste jedini. Na svu sreću, postoje brze i lake vežbe koje možete uraditi kod kuće i koje će vam pomoći da konačno imate ruke kakve ste oduvek želeli!

1. Podizanje tegova iz polučučnja

Podizanje tegova iz polučučnja
Foto: wittyfeed.com
Razmaknite stopola u širini ramena, savijte se u kolenima i nagnite se napred pravih leđa ne savijajući kičmu. Podižite tegove do grudnog koša tako da vam laktovi dođu iznad visine ramena. Ponovite ovo 10–15 puta.

2. Podizanje jednom rukom

Podizanje jednom rukom
Foto: wittyfeed.com
Lezite na desni bok i blago savijte kolena. Onda stavite desnu ruku na levo rame. Stavite levi dlan na pod i podignite gornji deo tela. Uradite ovu vežbu 10 puta, a onda ponovite sve ovo ležeći na levom boku.

3. Sklekovi

Sklekovi
Foto: wittyfeed.com
Lezite na stomak i stavite dlanove na pod pored ramena, a onda se podignite. Uradite ovo 10–15 puta u 2 do 3 serije.

4. Čučnjevi korišćenjem tricepsa

Čučnjevi korišćenjem tricepsa
Foto: wittyfeed.com
Za ovu vežbu će vam trebati stabilna stolica. Leđima se okrenite stolici i stavite šake na nju u širini ramena. Savijte noge u visini kukova tako da vam leđa budu blizu stolice. Onda se sporo spuštajte tako da vam laktovi budu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pod. Ponovite ovo 10–15 puta.

5. Podizanje tegova aktiviranjem tricepsa

Podizanje tegova aktiviranjem tricepsa
Foto: wittyfeed.com
Uzmite u ruke dva tega od po jedan ili dva kilograma. Stavite kolena i vrhove nožnih prstiju na pod. Savijte gornji deo tela ka napred ne spuštajući kukove i savijajući laktove pod ugao od 90 stepeni u odnosu na pod. Uradite ovu vežbu 8–10 puta u 2 do 3 serije.

6. Ležeće istezanje tricepsa

Ležeće istezanje tricepsa
Foto: wittyfeed.com
Držite tegove od 1–2 kg blago savijenih laktova dok ležite na podu, a onda sporo podignite ruke iznad grudnog koša. Ponovite ovo 10–15 puta.

7. Istezanje tricepsa iz stojećeg položaja

Istezanje tricepsa iz stojećeg položaja
Foto: wittyfeed.com
Uzmite iste tegove i iz stojećeg položaja stavite ruke uz uši tako da vam laktovi budu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pod. Onda podignite ruke u vis tako da budu paralelne s ostatkom tela, pa ih pratite u prvobitni položaj. Ponovite ovaj korak 10–15 puta.
Image source: wittyfeed.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email