None
12 0 1 8

NAUČNICI NAJZAD PROGOVORILI: Otkrivena istina da li mirišljavi štapići i pasivni dim iz cigareta prouzrokuju rak

Podeli
Zdravlje
Milos R.
Zdravlje
May 30, 2016

Sveštenički obredi u ortodoksnim i drugim crkvama obiluju korišćenjem tamjana. No, postavlja se pitanje, da li je dim tamjana uopšte dobar i kako utiče na čoveka. Saznaćete u nastavku čitanja...

Mala istorija tamjana

Mala istorija tamjana
Foto: ilyke.co
Prvo, mala istorija tamjana mirisnog dima iz aromatičnih materijala koji gore. Još od davnina, zapravo, još od otkrića vatre tamjan se koristio. Naši preci su shvatili da bacanje određenih stvari u vatru može uzrokovati prijatne mirise u vazduhu.

Slanje vaših dobara u nebo

Slanje vaših dobara u nebo
Foto: indiatoday.intoday.in
Tradicionalno korišten u religijskim ritualima, postao je deo svakodnevnice u praktikovanju aromaterapije, meditacije i obogaćivanju sobe prijatnim mirisima. Koristio se i koristi se u svetim obredima i lekovitim svrhama. Koristio se kao posveta bogovima i verovalo se da dim nosi vaše dobre želje i molitve do neba.

Može promeniti vaše raspoloženje

Može promeniti vaše raspoloženje
Foto: ilyke.co
Tamjan se široko upotrebljava u aromaterapiji danas, ali da li ste znali da postoji istorija upotrebe tamjana u lekovite svrhe, lečenje pomoću mirisa.

Foto: ilyke.co
Aromaterapija je danas prepoznata kao sposobna da stimuliše nerve, da proizvede fizički, emocionalni i psihički efekat nezavisno od procesa mišljenja (misli). Mnoge od reakcija i odluka koje donosimo su suštinski povezane sa našim osećajem za miris, i mnoga druga područja su suštinski povezana sa našim osećajem za miris i mnoge druge oblasti našeg zdravlja i relaksacije mogu biti pozitivno delotvorne uticajem mirisa, a definicijski rečeno, kroz aromaterapiju.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email