None
15 0 1 10

ZARAZA SE SVE VIŠE ŠIRI: 10 namirnica iz vašeg doma koje će vam drastično pomoći kod upale grle

Podeli
Zdravlje
Maki S.
Zdravlje
Apr 14, 2016

Upala grla je jedna od najčešćih stvari koja može da vas zadesi tokom proleća. Kada vam se pojave iritacija i bol u grlu, često se zapitate kada ste poslednji put jeli nešto hladno? Čak i mala porcija vašeg omiljenog sladoleda može dovesti do bola u grlu. Suočavanje sa ovim problemom nije lak zadatak. Pogledajte listu namirnica koje bi trebalo da jedete ako imate upalu grla.

1. Upala grla je bakterijska infekcija i kada vas ona zadesi, poslednja stvar o kojoj razmišljate je hrana. Sve to zahvaljujući iritantnom bolu!

Upala grla je bakterijska infekcija i kada vas ona zadesi, poslednja stvar o kojoj razmišljate je hrana. Sve to zahvaljujući iritantnom bolu!
Foto: familyhealthdiary.co.nz

2. Međutim, zdrava hrana u tim situacijama predstavlja imperativ da bi se telo što pre oporavilo. Ove namirnice sadrže sastojke koji su odlični za borbu protiv bolesti i pomažu brzom oporavku

Međutim, zdrava hrana u tim situacijama predstavlja imperativ da bi se telo što pre oporavilo. Ove namirnice sadrže sastojke koji su odlični za borbu protiv bolesti i pomažu brzom oporavku
Foto: keralaayurveda.biz

3. Banane

Banane
Foto: medicalnewstoday.com
Banane su mekane I nežne za grlo. Banana je možda i najbolja za jelo tokom upale grla, jer ne sadrži kiseline. Bogata je vitaminom B, kalijumom i vitaminom B6 koji pomažu u otklanjanju upale.

4. Pileća supa

Pileća supa
Foto: bloomwellbend.com
Ovo je bakin prirodni lek za otklanjanje bola u grla. Vruća pileća supa sa svojim antiinflamatornim svojstvima je bolja od antibiotika. Đumbir, beli i crni luk, čili i drugi začini daju snagu telu i vitamine za jačanje i rešavanje problema sa bolom u grlu.

5. Kupus

Kupus
Foto: wikimedia.org
Kupus je pun vitamina C, sumpora i vitamina K koji deluju kao antioksidanti, pa bi trebalo da ga uključite u ishranu tokom upale.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email