None
10 0 1 6

Ako se svake noći budite u isto vreme, onda imamo zabrinjavajuće vesti za vaše zdravlje

Podeli
Zdravlje
Milica R.
Zdravlje
Dec 01, 2016

Svako zna da je dobar san vrlo važan za zdravlje i pojava insomnije nikako ne ukazuje na dobro. Da li se i vi budite tokom noći? Da li vam je ovo česta navika? Pogledajte šta vaše noćno buđenje u stvari znači.

Kada pokušavate da zaspite

Kada pokušavate da zaspite
Foto: healthyandnaturallife.com
Ako imate problema uveče da zaspite ili da se odmorite, visoki nivo adrenalina je krivac. Adrenalin je ljudski hormon koji nekad pomaže, a nekad ne. Verovatno razmišljate o nečemu što vas čeka ili o nekim teškim problemima.

Između 11 časova uveče i 1 sat noću

Između 11 časova uveče i 1 sat noću
Foto: prevention.com
Vaša žučna kesa proizvodi tečnost, što je potrebno za varenje i apsorpciju. Ova tečnost je važna za telo, ali ako se budite noću u ovom periodu, onda nešto nije u redu sa vašom žučnom kesom. Tradicionalna kineska medicina vezuje žučnu kesu sa anksioznošću i ozlojađenošću i ovo je razlog za problem.

Između 1 i 3 sata ujutru

Između 1 i 3 sata ujutru
Foto: amerisleep.com
U ovom periodu telo čisti telo i krv od štetnih materija koje su se nakupile tokom dana. Najvažniji organ za ovaj proces je jetra. U ovo doba se možete buditi ako ste na primer pili alkohol ili kofein. Pijte dosta vode i hranite se zdravije. Međutim, ovo može da znači i da ste emotivno rastrzani. U takvim slučajevima je najbolje da se rešite briga i negativnih osećanja.

Između 3 i 5 sati ujutru

Između 3 i 5 sati ujutru
Foto: mensxp.com
Tokom ovog perioda krv i kiseonik se pumpaju u mišićima i pune ćelije kiseonikom. Pluća su glavni pokretač u ovoj priči. Kineska medicina takođe povezuje pluća sa osećajem tuge i gubitka. Takođe može da znači da nemate potrebnu dozu emotivne podrške koja vam je potrebna od partnera ili onih koje volite.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email