None
10 0 1 6

Ukoliko patite od hroničnih bolova u leđima, dodirnite OVE tačke na svojim stopalima i posmatrajte šta će se zatim desiti. Prosto da ne poveruješ!

Podeli
Zdravlje
Maki S.
Zdravlje
Oct 17, 2016

Ako ste mislili da su stopala manje bitan deo tela, onda se varate. Noge su najvrednije i pretrpe mnoge fizičke aktivnosti. Ako se pravilno zbrinu, mogu da vam pomognu da sprečite bol u leđima, kukovima i kolenima.

Hodanje na prstima

Hodanje na prstima
Foto: circulationfoundation.org.uk
Svako može da uradi ovu vežbu i ona vam može pomoći da ojačate mišiće na prstima, ligamente i mišiće oko lopatice. Hodajte na prstima 20 sekundi, odmorite se 10-15 sekundi i sve ponovite 5 puta. Radite ovo dva puta dnevno.

Okretanje zglobova

Okretanje zglobova
Foto: fairview.org
Zglobovi su veoma važni jer mogu da izazovu bol u mišićima, kukovima, leđima i kolenima. Zato je bitno da vaši zglobovi budu fleksibilni. Lezite na leđa i pomerite nogu ka glavi. Zatim okrećite zglob u smeru kazaljke na satu 10 sekundi. Uradite isto i sa drugom nogom.

Hvatanje olovke prstima

Hvatanje olovke prstima
Foto: superideas.net
Ovo je vrlo laka i jednostavna vežba koja može da se radi svuda. Samo postavite olovku na pod i pokušajte nogama da je pokupite. Ostanite u tom položaju 10 sekundi, a zatim je pustite.

Masaža tabana

Masaža tabana
Foto: prevention.com
Postavite tenisku lopticu tačno ispod drugog prsta desne noge. Polako pomerajte lopticu oko tabana 1-3 minuta, zatim ponovite sa levim stopalom.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email