None
11 0 1 7

11 bizarnih kućnih lekova koje su naše bake i deke koristile a koje stvarno deluju (broj #9 SVAKA žena mora da pročita barem jednom u životu)

Podeli
Zdravlje
Mirka S.
Zdravlje
Oct 15, 2016

Kada ste bili mali, verovatno ste se suočili sa čudnim kućnim lekovima koje vam je davala baka, a koja je posle prenela na majku. Možda deluju čudno, ali videćete koliko su zaista ti lekovi efikasni.

1. Loš zadah

Loš zadah
Foto: flickr.com
Umesto da žvaćete žvaku, žvaćite komad peršuna i ne samo da ćete imati lep dah, već će imati blagotvorna dejstva na vaše zube.Takođe pomaže kod probave!

2. Bol u uvetu

Bol u uvetu
Foto: flickr.com
Ako osetite bol u ušima tokom prehlade, samo iscedite limun na vatu i stavite je u uvo. Na ovaj način će se obnoviti pH ravnoteža i neutralisati bakterije.

3. Opadanje kose

Opadanje kose
Foto: flickr.com
Skuvajte čaj od koprive ili preslice, jer oba imaju visok nivo silicijuma, supstance koja može da pomogne kod jačanja tkiva kose. Pazite da ga ne pijete u velikim količinama, jer silicijum može imati otrovne efekte za bubrege.

4. Artritis

Artritis
Foto: flickr.com
Potopite suvo belo grožđe u džin preko noći i jedite ga tako 10 dana. Ne brinite, nećete se napiti, jer će vitamini u grožđu i anti-inflamatorni efekti džina pomoći da se smanji otok i olakša bol.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email