None
7 0 1 0

Ovu zagonetku mogu rešiti samo oni čiji je IQ 140 i više

Podeli
Zabava
Predrag J.
Zabava
Oct 13, 2017

Mladi detektiv po imenu Smit dobio je slučaj neobičnog ubistva. Slučaj je ulkjučivao 5 ljudi koji se međusobno poznaju. Jedan od njih je ubijen pištoljem. Nažalost, dokumenta nisu sadržala ni ime žrtve ni ubice. Smit je pažljivo proučio sve papire i uspeo da otkrije imena, zahvaljujući nekoliko važnih detalja. Da li smete da se usudite da testirate svoju logiku? Možete li pronaći prave tragove i dokazati sebi da ste pravi istražitelj?

Džon

Džon
Foto: brightside.me
Džon je amaterski igrač tenisa. Dan nakon što se zločin dogodio, učestvivao je na turniru i igrao protiv osobe koja nije povezana sa slučajem.

Džek

Džek
Foto: brightside.me
Džek se doselio u grad godinu dana pre ubistva. On se rodio i odratsao na malom ostrvu, čiji stanovnici su uglavnom ribari. Stoga je Džekov glavni san u životu da poseduje ribarski brod.

Stiv

Stiv
Foto: brightside.me
Stiv radi kao model i zaista voli sebe. Toliko da je nekoliko dana pre ubistva, počeo da pozira Bilu koji je pristao da uradi portret njegovog celog tela.

Bil

Bil
Foto: brightside.me
Bil je poznati slikar portreta. Kaže da očekuje da će završiti Stivov portret za nedelju dana.

Aleks

Aleks
Foto: brightside.me
Odmah nakon što se ubistvo dogodilo, Alek je otišao na Antarktik kao deo ekspedicije koja će proučavati morski život. Još uvek se nalazi na Južnom polu, zajedno sa još 20 naučnika.

Detektiv je zapisao seldeće važne okolnosti:

• Nedelju dana pre ubistva, ubica je slomio nogu.
• Stiv i Aleks su se upoznali 6 meseci pre ubistva.
• Aleks i ubica se poznaju od detinjstva - odrasli su u kući do kuće u velikom gradu.

Nakon malo razmišljanja, detektiv Smit je uspeo da ustanovi ko su ubica i žrtva.

Možete li vi da pogodite?

Možete li vi da pogodite?
Foto: brightside.me

Evo odgovora

Evo odgovora
Foto: brightside.me
Kako je detektiv došao do ovih zaključaka?

• Obzirom da je Džon igrao tenis dan nakon ubistva, on nije mogao da ispali taj fatalni metak. Znamo da je ubica slomio nogu nedelju dana pre nego što je zločin počinjen i ne postoje šanse da je mogao da se oporavi toliko brzo.

• Aleks ne može biti kriv jer su on i ubica živeli u susednim kućama u detinjstvu.

• Stiv je nevin jer su se on i Aleks upoznali samo nekoliko meseci pre zločina. Kao što znamo, ubica je poznavao Aleksa od detinjstva.

Stoga, ubistvo su mogli da počine ili Džek ili Bil. Možemo zaključiti da je Džek nevin je r je odrastao na ostrvu i nije mogao da poznaje ubicu od detinjstva. Ostaje nam Bil. Znamo da je sigurno živ jer završava Stivov portret. Tako da Bil mora biti ubica.

Ostaje nam da otrkijemo ko je žrtva zločina. Detektiv Smit zna da su Aleks (koji je trenutno na Antarktiku), Džon (koji je igrao tenis dan nakon ubistva) i Stiv (koji pozira za Bila) definitivno živi. Stoga, Bil je ubio Džeka.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email