None
9 0 1 0

8 fascinantnih mađioničarskih trikova zbog koje će vas oduševiti

Podeli
Zabava
Mirka S.
Zabava
Oct 30, 2017

Svi obožavamo mađioničarske trikove i uvek se pitamo u čemu je štos. Ne morate se više mučiti da otkrijete tajne velikih majstora. Da biste prisustvovali magiji, ne morate čak više ni da idete na predstavu ili u cirkus - možete je sami stvoriti u sopstvenom domu. Pogledajte ove neverovatne trikove koje možete uraditi kod kuće! Vaša deca će biti oduševljena, a prijatelji će ostati bez teksta!

1. Jaje u boci

1. Jaje u boci
Foto: instructables.com
Potrebno vam je: Jaje, boca sa grlom koje je manjeg prečnika od jajeta, tanak list papira i kap biljnog ulja.

Eksperiment: Da li je moguće da usisate u bocu obično jaje, a da ga ne polomite? Moguće je! Najpre, skuvajte i oljuštite jaje. Podmažite ulje grlo boce. Zapalite parče papira i spustite ga na dno boce, a odmah zatim stavite jaje u grlo boce. Ono će biti usisano unutra.

Šta se desilo? Plamen je sagoreo kisonik u boci, što je dovelo do stvaranja razređenog vazduha u njoj. Pod uticajem ajedničkog delovanja smanjenog pritiska unutar boce i normalnog pritiska spolja, jaje je usisano u bocu. Uahvaljujući svojoj fleksibilnosti, ono je neoštećeno prošlo kroz usko grlo boce.

2. Koka-kola fontana

2. Koka-kola fontana
Foto: u-mama.ru
Potrebno vam je: Dva litra koka-kole i pet, šest mentos bombona.

Eksperiment: Najbolje je da izvodite ovaj trik napolju, ako ne želite da isprskate celu kuću koka-kolom. Stavite bombone u koka-kolu, a reakcija je gotovo momentalna. Da biste olakšali proceduru, možete staviti bombone na savijeno parče papira kako bi skliznule u tečnost. Bežite čim stavite bombone u sok.

Šta se desilo? Bombone su oslobodile ugljen dioksid u koka-kolu, što je izazvalo stvaranje pene koja izlazi iz flaše poput fontane.

3. Upaljena šibica

3. Upaljena šibica
Foto: imgur.com
Potrebno vam je: šibice, upaljač.

Eksperiment: Upalite šibicu i držite je udaljenu 10-15 cm od zida. Držite šibicu tako da plamen bude iznad vaše ruke. Primenićete da će se na zidu pojaviti samo senka vaše ruke i šibice - plamena neće biti.

Šta se desilo? Vatra nema senku jer ne sprečava prolazak svetlosti kroz nju kao što to rade fizički materijali.

4. Ledeni dragulji oslikani iznutra

4. Ledeni dragulji oslikani iznutra
Foto: blog.aistbox.ru
Potrebno vam je: Posude za led (mogu da posluže i čaše ili činije), poslužavnik sa bočnim stranama, so, boja za hranu ili farba; pipete ili kašičice.

Eksperiment: Uveče pripremite kocke leda tako što ćete sipati vodu u posude za led, čaše ili činije. Sledećeg dana, pripremite jake slane rasvore u nekoliko posuda i dodajte u njih boju za hranu ili farbu. Stavite kocke leda na poslužavnik i koristeći pipetu ili kašičicu stavite nekoliko kapljica slanog rastvora na njih. So će rastvoriti led, bušeći male rupe u njemu, pa će farba stvoriti prelepe šare unutar kocki.

Šta se desilo? Kad anatrijum dođe u kontakt sa ledom, oslobađa toplotu koja otapa led.

5. Kiša u kući

5. Kiša u kući
Foto: malish-nash.ru
Potrebno vam je: Velika providna posuda (tegla, činija za salatu), voda, pipeta ili kašičica, tečna boja za hranu, malo deterdženta za pranje sudova.

Eksperiment: Sipajte vodu u posudu i dodajte deterdžent tako da stvotire "oblake" pene na površini. Onda, pomoću pipete ili kašičice, stavite nekoliko kapljiva boje za hranu na različita mesta na površini pene. Sačeajte trenutak, a onda bi trebalo da vidite "kišu" koja se pojavljuje sa dna.

Šta se desilo? Zbog svoje gustine, boja za hranu prolazi kroz penu i tone do dna vode. Ovaj eksperiment je odličan način da objasnite deci kako kiša funkcioniše u stvarnom životu.

6. Razigrani crvi napravljeni od skroba

6. Razigrani crvi napravljeni od skroba
Foto: kakprosto.ru
Potrebno vam je: Skrob, voda, tanka metalna tepsija, zvučnik, boja za hranu.

Eksperiment: Pomešajte dve šolje skroba sa jednom šoljom vode. Sipajte smesu u tepsiju, dodajte nekoliko kapljica boje za hranu, a onda tepsiju stavite na zvučnik. Odvrnite muziku, pažljivo prstima pritiskajte tepsiju i posmatrajte kako maleni crvi igraju.

Šta se desilo? Voda pomešana sa skrobom je nenjutnovski fluid, koji se ponaša potpuno drugačije nego što bismo očekivali. Ako na njega primenimo silu (udarimo, stisnemo, zgnječimo), on se stvrdnjava. Muzika na njega deluje kao fizička sila. Smesa se pomera i kao rezultat, postaje čvršća.

7. Učinite da vam prst nestane

7. Učinite da vam prst nestane
Foto: brightside.me
Ovaj trik je apsolutna klasika.

• Pokažite publici zadnju stranu vaše šake sa podignutim prstom.

• Kažipsrtom i palcem desne ruke uhvatite kažiprst leve ruke u zglobu.

• Mrdnite malo levi palac i recite: "Prva stvar koja nam je potrebna jeste čvršći stisak." Onda se pretvrajte kako morate da jako izvučete taj prst i to je momenat kada ćete izvesti "pokret".

• Dok još držite zadnju stranu šake okrenutu ka publici, savijte levi kažiprst nadole i desni palac udesno - spojite ih da napravite prst koji publika vidi na vrhu vaše leve ruke. Na mestu gde se zglobovi dva polupalca dodiruju, postojaće linija.

• Možete polako pomerati desnu ruku i palac, zajedno sa vrhom leve ruke oko 5 cm udesno. Onda brzo vratite nazad. Obavezno stenjite jer boli kada izvlačite prst!

8. Štapić za ražanj u balonu

Potrebno vam je: Balon, drveni štapić za ražanj i malo dečijeg šampona ili biljnog ulja.

Eksperiment: Naduvajte balon do srednje veličine. Potopite štapić u ulje i gurnite ga nežno, ali čvrsto kroz balon. Nastavite da okrećete u gurate štapić dok ne izađe na drugu stranu. Vaša deca će zinuti u čudu kada vide da balon nije pukao.

Šta se desilo? Gumeni baloni su napravljeni od lanca molekula zvanih polimeri koji se rastežu kada je balon naduvan. Kada probijete balon drvenim štapićem, lanci polimera se razdvajaju, ali ostaju povezani, stoga balon ne puca. Potapanje vrha štapića u ulje takođe sprečava da balon pukne.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email