None
8 0 1 0

8 dobro skrivanih tajni najpoznatijih mađioničarskih caka

Podeli
Zabava
Sashka M.
Zabava
May 04, 2018

Nisu samo deca oduševljena mađioničarskim trikovim i magijom, već oni podjednako fasciniraju i nas odrasle. Iako smo svesni činjenice da magija ne postoji, nekada nemamo logično objašnjenje kako je neki trik izveden, pa čak možemo početi da verujemo da natprirodno ipak postoji. Kada su u pitanju neki od najčuvenijih i najmagičnijih trikova, tajne iza njih su više nego jednostavne. Pogledajte koje se tajne kriju iza najpoznatijih trikova.

1. Nestanak Statue slobode

Nestanak Statue slobode
Foto: brightside.me
Dejvid Koperfild je 1983. godine izveo trik u kome je Statua slobode potpuno nestala, a objašnjenje trika je vrlo prosto. Čitava statua bila je prekrivena tkaninom, a ispred publike je postavljen veliki ekran. Sve osvetljenje na spomeniku bilo je isključeno osim reflektora. Ovo je stvorilo iluziju praznog prostora dok su reflektori zaslepeli publiku. Kada je spomenik otkriven, publika to nije mogla videti jer je prevremeno bila zaslepljena jakim reflektorima.

2. Nestanak velikog kamiona

Nestanak velikog kamiona
Foto: brightside.me
Kako bi se izveo ovaj trik, preko kamiona se navlači posebna konstrukcija, a neko samo treba da izveze kamion. Kada se zavesa skloni, kamiona nema. Sada je jasno zašto se ovaj trik može videti samo na TV-u, naročito kada se ima u vidu činjenica da je publika lažna.

3. Lebdeći čovek

Lebdeći čovek
Foto: brightside.me
Lebdeći čovek nasred ulice nije nikakav mag sa tajnim moćima. Iluziju stvara metalna konstrukcija koja se krije ispod njegove široke odeće.

4. Ruka kroz staklo

Ruka kroz staklo
Foto: brightside.me
Za ovaj trik mađioničar koristi specijalni podeljeni ekran. Kada trik krene, pravo ogledalo se pomera nazad, dok se ispred stavljaju dva pokretna panela koja predstavljaju lažno ogledalo. Tako se stvara prostor za ruku koja se kreće. Na kraju trika pomoćnici vraćaju pravo ogledalo ispred.

5. Magična novčanica

Magična novčanica
Foto: brightside.me
Kako bi izveo ovaj trik, mađioničar pažljivo savija novčanicu od jednog dolara i krije iza svojih prstiju. Tada je pažljivo zamenjuje novčanicom od 100 dolara takoda niko ne vidi. Eto kako se odigrava ova magična zamena.

6. Hod po vodi

Hod po vodi
Foto: brightside.me
Ovaj trik se obično izvodi u mutnim rekama ili bazenima koje je čovek napravio. Najbitnije je napravati poebnu staklenu ili plastičnu konstrukciju nevidiljivu za publiku. Tada možete hodati po vodi kao pravi sveti čovek.

7. Trik sa potpisanom kartom

Trik sa potpisanom kartom
Foto: brightside.me
Mažioničar zamoli nekoga iz publike da se potpiše na bilo koju kartu. Nakon toga je pocepa na 4 dela i onda je nekom magijom ponoo celu vrati ispred zadivljene publike. Tajna je vrlo prosta - mađioničar u džepu ima savijenu kartu kojom zamenjuje potpisanu. Sakrivenu kartu potom pocepa, dok potpisana ostaje potpuno bezbedna.

8. Čovek na pola

Čovek na pola
Foto: brightside.me
Trik sa čovekom podeljenim na pola uspeva jedino ako se posmatra spreda. Sa strane je vro lako uočiti da je deo tela od kolena do struka plastična lutka. Široka odeća i položaj tela stvaraju iluziju da čovek drži sopstvene noge.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email