None
12 0 1 8

POMISLIĆETE DA IZMIŠLJAMO: 12 najluđih činjenica iz Kine koje će vas raspametiti (broj #9 bi trebali da uvedi i kod nas!)

Podeli
Zabava
Sanja O.
Zabava
Nov 30, 2015

Kina je ogromna, neodoljiva i totalno fascinantna zemlja. Izgleda da je mešavina neobične stare tradicije i novih dostignuća u mnogo tome jednaka "čudnom". Pokazaćemo vam 12 najčudnijih činjenica o ovoj neverovatnoj zemlji!

1. Neki kineski policajci koriste guske umesto pse

Neki kineski policajci koriste guske umesto pse
Prema mišljenju kineskih vlasti, guske imaju odličan vid i mogu biti veoma agresine, što ih čini odličnom alternativom za policijskog psa.

2. Fudbal potiče iz Kine

Fudbal potiče iz Kine
Cuju, što u prevodu znači "udari loptu nogom", bila je popularna igra tokom Han dinastije (206. godina p.n.e). Kasnije, proširila se na obližnje zemlje Japan, Koreju, Vijetnam i vremenom je postala ono što danas nazivamo fudbal.

3. Mnoga kineska deca dobijaju imena po Olimpijskim igrama

Mnoga kineska deca dobijaju imena po Olimpijskim igrama
Više od 4.000 kineske dece se zovu Aoyun, što znači "Olimpijske igre". U stvari, to je uobičajna stvar za kinesku decu da dobijaju imena po nekim događajima ili popularnim sloganima.

4. Ne možete imati decu dok vam vlast to ne odobri

Ne možete imati decu dok vam vlast to ne odobri
Kineski bračni parovi moraju da podnesu zahtev da im se odobri "Sertifikat za planiranje porodice" tri meseca pre ili posle trudnoće.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email