None
9 0 1 0

8 mađioničarskih trikova čije su tajne konačno otkrivene

Podeli
Zabava
Mira M.
Zabava
May 20, 2018

Često se kaže da pravi mađioničari nikada ne otkrivaju svoje trikove. Međutim, u eri tehnologije, postaje im sve teže da sakriju razumno objašnjenje od skeptičnog gledaoca. Zar nismo dosta živeli u neznanju? Mi smo rešili da srušimo sve iluzije oko ovih neverovatnih mađioničarskih trikova. Nećete moći da verujete koliko su zapravo očigledni, a nikada nam ne bi palo na pamet.

1. Pretvaranje kafe u novčiće

Pretvaranje kafe u novčiće
Foto: brightside.me
Ovaj trik Dejvida Blejna poznat je širom sveta. Mađioničar uzima dve plastične čaše, jednu preseče na pola i napuni je novčićima. Onda napravi malu rupu na dnu velike čaše, stavi unutra sunđer, i na njega stavi čašu sa novčićima. Sve što je potrebno da uradi jeste da stavi prst na rupu. Mala čaša se podići gore sa sve novčićima, a sunđer će apsorbovati kafu. Ostalo je sve gluma!

2. Izvlačenje karti iz vazduha

Izvlačenje karti iz vazduha
Foto: brightside.me
Mađioničar koristi specijalni držač za kartu koji stavlja na nadlanicu. Spretnim pokretom, on izvlači karte "iz vazduha". Neki mađioničari mogu ovo da rade bez naprave, ali moraju dobro da ovladaju veštinom kako ih ne bi prokljuvili.

3. Gutanje balona

Gutanje balona
Foto: brightside.me
Ključ uspeha leži u malim rupicama na dnu balona. Mađioničar stavlja balon u usta i pritiska ga jezikom kako bi se vazduh otpuštao. Ovo stvara iluziju da mađioničar jede balon. Ali, ovaj trik mora brzo da izvede nakon što naduva balon kako ga ne bi uhvatili!

4. Gaženje kamionom

Gaženje kamionom
Foto: brightside.me
Ovaj trik se u potpunosti bazira na zakonima fizike. Pravi kamion pređe preko nezaštićenog mađioničara, ali ga ne povredi. Ključ uspeha je protivteža na daljoj strani kamiona koju publika ne vidi. Težina menja balans kamiona, omogućavajući točkovima na lakšoj strani da se otkotrljaju preko mađioničara.

5. Isečen i ponovo spojen konopac

Isečen i ponovo spojen konopac
Foto: brightside.me
Isečen konopac se magično vraća u jednom komadu... ali mađioničar zapravo nikada ne iseče konopac. On u ruci skriva kraći konopac i zapravo njega seče. Majstorskim potezom ruke, izvlači kraći konopac i stvara iluziju da je konopac ponovo ceo čistom magijom.

6. Levitirajući predmeti

Levitirajući predmeti
Foto: brightside.me
Da biste izveli ovaj trik, potrebna vam je ekstremno tanka gumica i olovka sakrivena u rukavu. Zavisno od objekta koji želiter da levitirate, tehnika se može razlikovati, ali glavna ideja ostaje ista: namstite podršku tako da niko ne može da je vidi i uključite svoj šarm!

7. Voda zaustavljena u vazduhu

Voda zaustavljena u vazduhu
Foto: brightside.me
Mašioničar uzima čašu, puni je vodom, stavlja parče kartona na staklo, a zatim okreće čašu. Karton će držati vodu zbog vakuuma u čaši. Ali, zašto voda ne iscuri kada mađioničar skloni karton? Na dnu čaše, nalazi se rupica koja mu omogućava da stvori vakuum i da zadrži ili oslobodi vodu. Providni poklopac takođe pomaže da voda ostane na mestu.

8. Bonus: Nevidljivi čovek

Bonus: Nevidljivi čovek
Foto: culturepub.fr
Internet je poludeo zbog ove fotografije, ali je ona samo iluzija. Zek King je sa kamerom na leđima i monitorom pričvršćenim na grudi prošao kroz dvorište koledža i ostavio ljude u šoku jer su mogli da vide kroz njega. Evo u čemu je trik:

#9

Foto: culturepub.fr
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'memcache' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: