None
10 0 1 0

OD ŽIVOTA NA ULICI DO MILIONA: 10 poznatih ličnosti koje su nekada bile beskućnici!

Podeli
Poznati
Helena S.
Poznati
Sep 25, 2015

Ko ne voli dobru priču o ostvarenju životnog sna? Donosimo vam 10 poznatih koji su prešli put preko trnja da bi došli do zvezda.

1. Džim Keri

Džim Keri
Iako danas nema osobe koja se nije smejala njegovim facama i izmotavanjima, sam Keri nije imao razloga za smeh u detinjstvu. Kada je Džim imao 12 godina, njegov otac je izgubio posao. Navodno je Džim tada morao da se ispiše iz škole i svi zajedo su živeli u kombiju. Posle su živeli u dvorištu Džimove sestre. Iako ovo deluje kao tužna priča, Džim je uspeo da zadrži vedar duh i da postane jedan od najboljih komičara današnjice.

2. Hali Beri

Hali Beri
Sledeća na listi je oskarovka Hali Beri. Njen život uopšte nije bio lak. Na samom startu je rizikovala sve i otišla u Čikago kako bi postala glumica, ali je brzo ostala bez novca. Kako njena majka nije želela da joj pomogne finansijski, Hali je bila primorana da ostane u centru za beskućnike. Sama je više puta rekla kako ju je taj period samo ojačao.

3. Doktor Fil

Doktor Fil
Doktor Fil je imao 12 godina kada je zajedno sa svojim ocem živeo u Kanzasu, u siromaštvu. Fil je bio zainteresovan za očevu karijeru psihologa, pa je nastavio istim putem. Studirao je psihologiju i stigao je do doktorata! Uskoro je postao regularan gost kod Opre, a posle toga je dobio i sopstveni šou program.

4. Dženifer Lopez

Dženifer Lopez
Pevačica je danas "teška" preko 300 miliona dolara, ali to nije bio slučaj ranije. I sama pevačica je rekla da nikada nije želela da ide na koledž, već da je želela da pleše. Ovakav izbor se nije dopao njenoj mami, pa je Dženifer napustila porodičnu kuću kada je imala 18 godina i spavala je na kauču u plesnom studiju dok nije sakupila dovoljno novca za rentu. Kasnije je krenula na turneju po Evropi i ostalo je istorija.

5. Keli Klarkson

Keli Klarkson
Stvari se za Keli nisu oduvek odvijale tako dobro kao sada. Pre nego što se probila na Američkom Idolu, popularna pevačica je imala svoj deo nesrećnih događaja. Dok se borila da stvori karijeru pevačice, njenu kuću je zahvatio požar. Morala je da živi u svojim kolima. Ovi događaji su je podstakli da napiše pesmu "Stronger" Sreća joj se osmehnula kada je pobedila u prvoj sezoni Idola i kada je njena karijera krenula nabolje.

6. Stiv Džobs

Stiv Džobs
Izvršni direktor Apple-a nije oduvek bio uspešan. Naime, um iza iPad-a i iPhone-a je napustio koledž, ali je više puta spominjao kako je, dok je studirao, spavao na podu u sobi prijatelja, jer nije imao svoju. Novac je sakupljao tako što bi vraćao prazne flaše i dobijao depozit nazad, a potom bi sa tim novcem hodao 10 kilometara, kako bi kupio hranu. Sve se ovo isplatilo, jer je uspeo da preokrene sreću i da postane multimilioner.

7. Silvester Stalone

Silvester Stalone
Holivudska zvezda ne krije da je imao jako težak period u životu. Ne samo da nisu želeli da ga zaposle, već su ga neki zauvek i odbijali! Nakon što je bio izbačen iz stana, Stalone je tri nedelje spavao na autobuskoj stanici u Njujorku. Kako bi mogao da se prehrani, Stalone je morao da proda svog psa, vernog druga koji ga je pratio svuda, za 25 dolara. Napisao je scenario za film "Roki" koji mu je doneo svetsku slavu i milione. Od prvog honorara otkupio je svog psa.

8. Hilari Svonk

Hilari Svonk
Danas Hilari Svonk vredi preko 40 miliona dolara, ima dva Oskara za glavnu žensku ulogu, ali nije sve oduvek bilo tako sjajno za ovu prelepu glumicu. Godinama pre nego što je postala poznata, Hilari i njena majka su spavale u kolima, posle preseljenja u Los Anđeles. Uskoro su se preselile u neopremljenu kuću, a potom je glumica počela da ređa uloge koje su joj donele mnogo novca i kraj problemima sa smeštajem.

9. Džuč Kličere

Džuč Kličere
Prošlo je 20 godina od kada je Džul upoznala svet sa svojim pevačkim mogućnostima. Nakon što je završila srednju školu, Džul je uspela da sama preživi u San Dijegu, sve dok je nije šef otpustio, jer je odbijala da spava sa njim. Čak i kada je postala beskućnik, ona nije odustajala. I dalje je pisala pesme i nastupala u lokalnom kafiću. Uskoro je uspela da snimi prvi album koji je prodat u više miliona primeraka!

10. Stiv Harvi

Stiv Harvi
Iako je sada izuzetno uspešan, Stiv se nerado seća ‘80-tih godina, koje su za njega bile najmračnije. Posle lošeg braka i još goreg razvoda, Stiv je postao beskućnik. Spavao je po hotelima i u svom Fordu. I sam je rekao kako ni sam ne zna kako je izdržao te tri godine.
Stvari su se preokrenule i Stiv je sada uspešan pisac knjiga samopomoći, koje pokušavaju da nam približe suprotan pol i njihovo razmišljanje.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email