None
24 0 1 20

NEĆETE SE OSEĆATI BEZBEDNO NI U VAŠEM DOMU: 24 najgnusnijih buba od kojih ćete se naježiti

Podeli
Zabava
Jasmina G.
Zabava
Jun 22, 2015

Na svetu postoji toliko mnogo zastrašujućih insekata i paukova za koje nikada čuli a kamoli videli... Ova lista jedva dodiruje površinu svih jezivih buba koje postoje na planeti Zemlji. Da se naježiš!

1. Bube ubice

Bube ubice
Postoji više vrsti ovih buba ali one sve napadaju brzo i nasilno. Ubijaju druge insekte tako što ih ubadaju svojim oštrim kljunovima čime ubrizgavaju enzime u njih. Enzimi omekšavaju unutrašnje organe žrtve što im omogućava da "posrču" unutrašnjost.

2. Ogromni cvrči Kikade

Ogromni cvrči Kikade
Ovi cvrčci većinu svog života provode ispod površine zemlje a izlaze tek kada sazreju. Mogu da proizvedu zvukove i do 120 decibela (glasnije od muzičkog koncerta). Žive i umiru u velikim rojevima, nikada sami.

3. Džinovski američki zeleni skakavci

Džinovski američki zeleni skakavci
Iako mogu učiniti da se osećate nelagodno, ovi skakavci veličine hrčka nisu opasni po ljude. Možete ih čak držati i kao ljubimce (ako se dovoljno hrabri). Aktivniji su noću i proizvode zvuk sličan cvrčcima.

4. Bot muve

Bot muve
Ove muve podsećaju na bumbare ali su daleko strašnije. Njihove larve su parazitske i ubrizgavaju ih u domaćina putem zaraženih komaraca. One se "zakopavaju" ispod životinjske (ili ljudske) kože i ostaju tu dok ne odluče da izađu. Ovaj proces je veoma bolan.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email