None
20 0 1 15

NEĆETE OSTATI RAVNODUŠNI: Fascinantne fotografije svemira koje će vas potpuno RASPAMETITI i pokazati vam koliko je svemir prelep (broj #18 izgleda kao nešto jako poznato)

Podeli
Zabava
Marko M.
Zabava
Dec 22, 2015

Nakon putovanja koje je trajalo devet godina, konačno smo ove godine stigli do Plutona - i bili smo nagrađeni legendarnom fotografijom. Ali to nije bila jedina svemirska prekretnica do koje smo stigli.

Astronauti koji žive u svemiru, Skot Keli i Čel Lindgren, omogućili su nam veličanstven pogled na našu planetu. Da ne pominjemo da je svemirski teleskop Habl, koji nam je pružio najviše slika od kojih nam je ispadala vilica, napunio ove godine 25 godina!

Foto: mashable.com
Grupa zvezda "Westerlund 2" sija u obliku gasa i prašine. Ovom slikom Habl teleskop obeležio je svoju 25. godišnjicu rada.

Foto: mashable.com
Pogled na jednu od peščanih dina na Marsu, zahvaljujući "radoznalom roveru".

Foto: mashable.com
Ova složena slika koja gleda prema višim predelima planine Šarp na Marsu uslikana je 9. septembra 2015. godine.

Foto: mashable.com
Pogled iz "Kimberli" formacije na Marsu uzima NASA-in "radoznali rover". Sloj u prvom planu pruža se ka podnožju planine Šarp, što ukazuje na protok vode, ukazujući na sliv koji je postojao pre nego što se formirao veći deo planine.

Foto: mashable.com
Astronaut Čel Lindgren je slikao Skota Kelija kako radi sa solarnim panelima koji se nalaze na stanici, tokom jedne od šetnji po svemiru tokom novembra koja je trajala 7 sati.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email