None
20 0 1 13

20 najjezivijih stranica sa Vikipedije koje svi mogu da pročitaju (broj #14 je samo za najhrabrije)

Podeli
Zabava
Dejan K.
Zabava
Jan 06, 2016

Iako je često kritikuju da je "puna istina, poluistina i neistina", činjenica je da je Wikipedia najefikasniji izvor informacija na svetu. Ne samo da zauzima manje prostora od seta enciklopedija od 32 toma nego i uključuje jezive sadržaje koje nećete naći u standardnim enciklopedijama.

Evo nekih od najjezivijih članaka na Wikipediji koji su ikada napisani... Bilo da su istiniti, poluistiniti ili neistiniti, svi su bez sumnje uznemirujući!

1. Prerano sahranjivanje

Prerano sahranjivanje
Foto: imgur.com
Prilično je jasno o čemu se u ovom članku radi iz samog naziva – o slučajevima kada su ljudi sahranjivani živi. Izuzetno je jezivo kada shvatite koliko se ovo često dešavalo.

2. Tarar

Tarar
Foto: anomalien.com
Ovaj francuski vojnik iz 18. veka za jedan obrok mogao je da pojede koliko i 15 muškaraca zajedno.

3. Skafizam

Skafizam
Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com
Skafizam je izuzetno kreativan način mučenja. Žrtva se stavljala u čamac i prelivala medom i mlekom, a čamac se onda puštao niz reku. Ptice i insekti su onda izjedali meso bespomoćne žrtve.

4. Čovek-senka

Čovek-senka
Foto: imgur.com
Sve kulture sveta u svojim mitologijama imaju svoju verziju "čoveka-senke". Ovi noćni posetioci očigledno su univerzalni strah čovečanstva.

5. Čudovište Pop Lik

Čudovište Pop Lik
Foto: imgur.com
Ovo čudovište je delom čovek, delom koza i delom ovca. Njegov dom se navodno nalazi ispod mosta (a gde bi drugde živeo čovek-koza-ovca) u Kentakiju. U ovom članku tvrdi se da se koristi hipnozom da bi svoje žrtve namamio u njihovu propast.

6. Ubistva iz Hinterkajfeka

Ubistva iz Hinterkajfeka
Foto: imgur.com
Čudni zvuci s tavana ove seoske kućice bili su poslednje što je porodica koja je u njoj živela čula pre nego što je poklana. Ovo jezivo ubistvo desilo se u Nemačkoj pre skoro sto godina, ali i dalje nije rešeno.

7. Čudovište iz Fletvudsa

Čudovište iz Fletvudsa
Foto: imgur.com
Trojica dečaka iz Zapadne Virdžinije videli su kako nešto pada s neba. Pratili su tragove i na kraju otkrili da je reč o čudnom stvorenju okruženom natprirodnom izmaglicom. Vanzemaljac? Paranormalno? Šta god da je bilo, dečaci su nakon ovoga povraćali neko vreme, kao da su poprskani iperitom.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email