None
4 0 1 0

MISTERIJA IZ LEDENOG DOBA: Pronađena tela pećinskih lavova u hladnom Sibiru!

Podeli
Zabava
Milica P.
Zabava
Oct 30, 2015

U ledenom Sibiru su se često pronalazila praistorijska stvorenja. Na ovom području Rusije, do sada je pronađeno od mamuta do praistorijskih konja, a nedavno su pronađeni mladunci pećinskih lavova.

Tela pronađena u permafrostu obično su u takvom stanju da meso može da bude jestivo, a neretko je i krv i dalje prisutna u organizmu. Iako su stari bar 10.000 godina, ovi lavovi su pronađeni početkom leta u Sibiru. Ove životinje živele su tokom Pleistocena, dok je svet bio na udaru ledenih doba i glečera.

Foto: (fokuzz.com
Smatra se da su pronađeni lavovi evroazijski pećinski lavovi (panthera spelaea), koji su bili među najvećom vrstom lavova koja je ikada živela na Zemlji. Visina ramena dostizala im je 1.2 metara, a najverovatnije su se hranili jelenima, konjima, pa čak i malim mamutima. Ne zna se zašto su tačno nestali, ali je moguće da zbog klimatskih promena nisu mogli više da prežive na severu Evrope, a možda su postali i žrtve ljudskog lova.

Foto: (fokuzz.com
Pronađena tela mladunaca se trenutno istražuju i biće predstavljena zajedno sa ostalim vrstama pronađenim u permafrostu u tom regionu, uključujući mamute, dlakave nosoroge i praistorijske bizone.

Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email