None
7 0 1 0

7 krimi zagonetki koje jedino rođeni detektivi mogu rešiti

Podeli
Zabava
Maki S.
Zabava
Sep 07, 2017

Svima su nam poznati dobri, stari IQ testovi koji ocenjuju vašu inteligenciju nakon što odgovorite na 40 standardizovanih pitanja. Međutim, postoje i drugi načini da otkrijete da li u vama čuči genije. Za sve ljubitelje Agate Kristi, Herkula Poaroa i detektivskih romana, mi smo spremili sedam kriminalističkih zagonetki koje će samo nekolicina uspeti da reši. Pokušajte i saznajte posedujete li veštine dobrih detektiva.

1. Džek se nalazi u ćeliji sa zemljanim podom i samo jednim prozorom koji je visoko postavljen da niko ne bi mogao da ga dohvati. U ćeliji nema ničeg osim lopate. Unutra je suvo i toplo, a Džek neće dobiti hranu i piće uskoro. On ima samo 2 dana da pobegne iz zatvora. Ako ne uspe - umreće. Kopanje tunela nije opcija jer će mu trebati više od dva dana. Kako da Džek pobegne iz ćelije?

Džek se nalazi u ćeliji sa zemljanim podom i samo jednim prozorom koji je visoko postavljen da niko ne bi mogao da ga dohvati. U ćeliji nema ničeg osim lopate. Unutra je suvo i toplo, a Džek neće dobiti hranu i piće uskoro. On ima samo 2 dana da pobegne iz zatvora. Ako ne uspe - umreće. Kopanje tunela nije opcija jer će mu trebati više od dva dana. Kako da Džek pobegne iz ćelije?
Foto: brightside.me
Džek treba da iskoristi lopatu da napravi brdo od zemlje ispod prozora na koje će se popeti i pobeći iz ćelije.

2. Gospođa Smit je otišla u policiju tvrdeći da joj je nestala ogrlica. Kada je policija došla u kuću, nije bilo znakova provale na bravi. Jedan prozor je bio razbijen, a u kući je bio potpuni haos i prljavi otisci stopala svuda po podu. sledećeg dana, gospođa Smit je uhapšena zbog prevare. Zašto?

Gospođa Smit je otišla u policiju tvrdeći da joj je nestala ogrlica. Kada je policija došla u kuću, nije bilo znakova provale na bravi. Jedan prozor je bio razbijen, a u kući je bio potpuni haos i prljavi otisci stopala svuda po podu. sledećeg dana, gospođa Smit je uhapšena zbog prevare. Zašto?
Foto: brightside.me
Policija je bila sigurna da ih je gospođa Smit lagala, jer je prozor bio razbijen inutra. Da je bio razbijen spolja, komadići stakla bi se nalazili na podu.

3. Prvog dana školske godine, ubijen je nastavnik geografije. Policija je imala 4 osumnjičenih -baštovana, nastavnika matematike, profesora fizičkog i direktora škole. Svi su imali alibi: Baštovan je rezao žbunje. Nastavnik matematike je držao test za sredinu školske godine. Profesor fizilkog je igrao košarku. Direktor je bio u sovjoj kancelariji. Ubica je momentalno uhapšen. Ko je ubio nasavnika geografije i kako je policija rešila misteriju?

Prvog dana školske godine, ubijen je nastavnik geografije. Policija je imala 4 osumnjičenih -baštovana, nastavnika matematike, profesora fizičkog i direktora škole. Svi su imali alibi: Baštovan je rezao žbunje. Nastavnik matematike je držao test za sredinu školske godine. Profesor fizilkog je igrao košarku. Direktor je bio u sovjoj kancelariji. Ubica je momentalno uhapšen. Ko je ubio nasavnika geografije i kako je policija rešila misteriju?
Foto: brightside.me
Ubica je profesor matematike. po sopstvenim rečima, on je držao test za sredinu školske godine, a zločin se dogodio prvog dana školske godine.

4. Usamljeni starac je živeo u svojoj kući u predgrađu. Nikada nije napuštao kuću na duže vreme. Bio je petak sredinom leta kada je poštar naišao i pozvao čoveka. Nije bilo odgovora. Poštar je pogledao kroz prozor i video ga kako leži u lokvi krvi. Kada je došao policajac, našao je novine od utorka, dve flaše toplog mleka i jednu flašu hladnog mleka. Sleećeg dana, ubica je uhapšen. Kako je policija tako brzo zaključila ko je u pitanju?

Usamljeni starac je živeo u svojoj kući u predgrađu. Nikada nije napuštao kuću na duže vreme. Bio je petak sredinom leta kada je poštar naišao i pozvao čoveka. Nije bilo odgovora. Poštar je pogledao kroz prozor i video ga kako leži u lokvi krvi. Kada je došao policajac, našao je novine od utorka, dve flaše toplog mleka i jednu flašu hladnog mleka. Sleećeg dana, ubica je uhapšen. Kako je policija tako brzo zaključila ko je u pitanju?
Foto: brightside.me
Očigledno je u pitanju poštar. On je znao da niko u kući ne bi čitao novine u sredu ili četvrtak.

5. Serijski ubica je kidnapovao ljude i terao ih da izaberu jednu od dve pilule: jedna je bila bezopasna, a druga je bila otrovna. Koju god pilulu uzela žrtva, ubica bi uzeo drugu. Žrtva bi popila pilulu sa vodom i umrla, a ubica bi preživeo. Kako je uvica uspevao da uvek uzme bezopasnu pilulu?

Serijski ubica je kidnapovao ljude i terao ih da izaberu jednu od dve pilule: jedna je bila bezopasna, a druga je bila otrovna. Koju god pilulu uzela žrtva, ubica bi uzeo drugu. Žrtva bi popila pilulu sa vodom i umrla, a ubica bi preživeo. Kako je uvica uspevao da uvek uzme bezopasnu pilulu?
Foto: brightside.me
Obe pilule su bezopasne. Otrov je u čaši vode.

6. Jednog zimskog dana, Džon je pronašao svog prijatelja mrtvog u sopstvenoj kući. Džon je nazvao policiju i rekao da je samo prolazio pored džekove kuće i odlučio da uđe. Zvonio je i kucao, ali niko nije odgovarao. Pogledao je kroz zaleđeni prozor i video svetlo u sobi. Disao je u prozorsko staklo da bi ga zagrejao i video je Džeka na podu. Policija je uhapsila Džona kao glavnog osumnjičenog. Zašto?

Jednog zimskog dana, Džon je pronašao svog prijatelja mrtvog u sopstvenoj kući. Džon je nazvao policiju i rekao da je samo prolazio pored džekove kuće i odlučio da uđe. Zvonio je i kucao, ali niko nije odgovarao. Pogledao je kroz zaleđeni prozor i video svetlo u sobi. Disao je u prozorsko staklo da bi ga zagrejao i video je Džeka na podu. Policija je uhapsila Džona kao glavnog osumnjičenog. Zašto?
Foto: brightside.me
Džon ne bi uspeo da odmrzne prozor zato što je obično zaleđen iznutra.

7. Čuveni hemičar je ubijen u sopstvenoj laboratoriji. Nije bilo dokaza osim parčeta papira sa spiskom naziva hemijskih supstanci. Tog dana kada je ubijen, hemičar je imao tri posetioca: svoju ženu Meri, nećaka Nikolasa i prijatelja Džonatana. Policija je momentalno uhapsila ubicu. Kako su znali ko je u pitanju?

Čuveni hemičar je ubijen u sopstvenoj laboratoriji. Nije bilo dokaza osim parčeta papira sa spiskom naziva hemijskih supstanci. Tog dana kada je ubijen, hemičar je imao tri posetioca: svoju ženu Meri, nećaka Nikolasa i prijatelja Džonatana. Policija je momentalno uhapsila ubicu. Kako su znali ko je u pitanju?
Foto: brightside.me
Tragovi su na parčetu papira. Ako kombinujete skraćenice hemijskih supstanci, dobićete ime Ni-K-O-La-S.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email