None
3 0 1 0

KAO DA SE PONOVO RODIO: Pogledajte šta se desilo kada se ovaj čovek potpuno odrekao alkohola i šećera

Podeli
Zdravlje
Milica R.
Zdravlje
Oct 10, 2015

Mladi Holanđanin, Boris, napravio je mali eksperiment. Odrekao se šećera i alkohola na mesec dana i sve to je zabeležio kamerom.

Boris je pre početka eksperimenta otišao kod lekara gde su mu urađene kompletne analize i zapisani svi rezultati kako bi nakon eksperimenta mogao da uporedi.

Prvih nekoliko dana nakon što je izbacio željeni proizvod iz upotrebe svahatio je da je daleko više mrzovoljan, međutim kako je vreme odmicalo osećao se daleko bolje.

Problem mu je u prvi mah predstavljala i hrana jer tek onog dana kada je počeo da obraća pažnju na namirnice koje ne sadrže šećer shvatio je da je izbor sužen i da njegove navike moraju da se promene. Ali bio je odlučan i sproveo je eksperiment do kraja.

Nakon što je prestao da konzumira šećer i alkohol zapazio je mnogo stvari koje su se promenile kao posledica izbacivanja šećera iz svakodnevne upotrebe. Pre eksperimenta Borisa je najmanje dva puta nedeljno osećao nelagodu i imao srčane aritmije, što nije bio slučaj kada nije konzumirao. Pored toga on tvrdi da je ranije imao problema sa snom, nije mogao da zaspi bez obzira na to koliko je bio umoran, a u toku eksperimenta taj problem nije egzistirao.

Boris je zatim otišao na detaljne analize i krajnji rezultati su pokazali mnogo pozitivnih strana ovog eksperimenta, kao što su gubitak kilograma, smanjen krvni pritisak, smanjen šećer u krvi i holesterol.

Izvor: zena.blic.rsIzvor: zena.blic.rs
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email