None
22 0 1 0

FASCINANTNO: 22 fotografije za koje nam nećete poverovati da su stvarne!

Podeli
Zabava
Sashka M.
Zabava
Aug 13, 2015

Ponekad kada vidite sliku na internetu prosto znate da je fotošopovana. Ponekad je veoma očigledno da su lažne dok postoje i one za koje je malo teže proceniti da li su stvarne ili lažne. Ali takođe postoje i one fotografije koje samo izgledaju kao da su lažne dok su one zapravo stvarne. Zato vam mi predstavljamo 23 najboljih stvarnih fotografija koje sigurno nisu fotošopovane iako izgledaju tako:

1. Pokretne stepenice do pakla

Pokretne stepenice do pakla
Ovaj lift ne vodi stvarno do pakla već se nalazi u Stokholmu u Švedskoj i on je deo projekta kojem je cilj da od metroa napravi umetničku galeriju. Svaka od 90 stanica je dekorisana nekom temom. Lako bismo identifikovali našu stanicu ali smo sigurno da nikada ne bismo voleli da ovde izađemo...

2. Najveći rogovi ikada

Najveći rogovi ikada
Verovatno mislite da su ovi rogovi lažni? E pa varate se. Sa obimom od 100 cm ovo su najveći rogovi ikada zabeleženi i oni pripadaju Lurču, Afričkom vatusi volu. Nažalost, Lurč je preminuo 2010. godine zbog posledica raka na korenu rogova.

3. Istopljeno drvo

Istopljeno drvo
Ovi tragovi su urezani u drvetu na mestu gde se ovaj budistički monah moli svakog dana više puta, već zapanjujućih 20 godina unazad.

4. Rastavljen put

Rastavljen put
Ovo se zapravo desilo u Japanu posle zemljotresa. Izgleda strava, zar ne?

5. Flamingosi u obliku flaminga

Flamingosi u obliku flaminga
Ovo je džinovska grupa flamingosa kod Meksičkog zaliva koja se slučajno skupila da napravi ovaj fascinantni prizor! Nadamo se da Nacionalna geografija govori istinu!

6. Oblak u zatvorenom prostoru

Oblak u zatvorenom prostoru
Iako izgleda veoma lažno, ovo je zapravo rad umetnika Berndnauta Smilda koji meri vlažnost vazduha i temperaturu u prostoriji da bi mogao da stvara ove oblake u zatvorenom prostoru.

7. Zastašujući oblaci

Zastašujući oblaci
Kad smo već kod oblaka, ovo nisu specijalni efekti u nekom Holivudskom filmu. Ova fotografija je zabeležena par minuta pre velike oluje u državi Ajovi u Sjedinjenim Američkim Državama.

8. Dorito planina

Dorito planina
Ova planina, nažalost, nije napravljena od Doritosa (čipsa). Ovaj prizor je samo rezultat svetlosti koja se prelama tokom izlaska sunca u nacionalnom parku u Montani.

9. Ružičasta reka

Ružičasta reka
Ovo je jezero Retba koje se nalazi u Senegalu i voda u njemu je zapravo veoma ružičasta. Ovo je zbog velike koncentracije soli u vodu (do 40%) koje stvara nagomilavanje jedne bakterije koje obožava so. So se skuplja iz ovog jezera i lokalno stanovništvo ga koristi i prodaje.

10. Nakit kukuruz

Nakit kukuruz
Ovaj kukuruz nije obojen ili napravljen od stakla. To je pravi, jestivi kukuruz nastao kao hibrid više sorti.

11. Ludaci

Ludaci
Ovaj čovek je potpuno lud! Njegovo nadimak je "Mustang Wanted" i u svetu je poznat kao jedan od najekstremnijih penjača na razne građevine po celom svetu. Upravo su vam se oznojili dlanovi, zar ne?

12. Crno, belo i crveno

Crno, belo i crveno
Ovo izgleda kao neki umetnički fotošop, ali zapravo nije. Na ovoj fotografiji je zapravo cvet hibiskusa koji je procvetao posle vulkanske erupcije u Indoneziji koja je veliku površinu prekrila pepelom.

13. Namibijska pustinja

Namibijska pustinja
Ovo nije fotografija iz pakla već suvo rečno korito Sosuvlei reke. Geolozima još uvek nije poznato zašto su se dine formirale na ovaj način uprkos godinama istraživanja ovog predela.

14. Kristalna pećina

Kristalna pećina
Nema šanse da stvarno postoji kristalna pećina, zar ne? Varate se. Ova kristalna pećina se nalazi duboko u Naika planinama u Meksiku. Duboka je pola milje (oko 800 m).

15. Ime urezano na zemlji vidljivo iz svemira

Ime urezano na zemlji vidljivo iz svemira
Ovo je delo milijardera iz vladajuće familije Abu Dabija. Ime je dugačko 3.2 km a visoko oko 0.8 km što ga čini vidljivim iz svemira.

16. Lego grad

Lego grad
Ne, ovo nije fotografija iz zemlje igračaka ili neka vrsta kompleta igračaka za decu. Ovo je San Buenaventura stambeni kompleks u gradu Ikstepeluka u Meksiku.

17. Mačka sa dve boje

Mačka sa dve boje
Njeno ime je Venera i rođena je 2009. godine sa DNK dve različite mačke. Prelepa je!

18. Ajkula u ajkuli

Ajkula u ajkuli
Jedan običan dan na pecanju a onda BAM! Ulovili ste ajkulu. A onda opet BAM! Ajkula u ajkuli. Kolika je šansa za ovako nešto?!

19. Veliki prizmatični izvor

Veliki prizmatični izvor
Ovo izgleda kao umetničko delo u duginim bojama ali zapravo ovaj prizor potiče iz Jeloustoun nacionalnog parka. Boje potiču od raznih bakterija koje su podeljene u zone na osnovu različitih temperatura.

20. Riba sa ljudskim zubima

Riba sa ljudskim zubima
Ovo je nešto što bismo voleli da nije stvarno... Ova riba je jestiva ali mi ne planiramo da priđemo ovoj ribi ni po koju cenu...

21. Plutajuće čudovište

Plutajuće čudovište
Ovo nije čudovište iz Loh Nesa ili neka druga riba iz pakla... ovo je zapravo samo leš mrtvog kita na obali.

22. Čovek sa rupom u glavi

Čovek sa rupom u glavi
Ovo je Bili Oven, i da, on može da gurne prst kroz svoja usta i da ga izbaci kroz PRAZNU očnu duplju. On je patio od retke vrste raka zbog čega su doktori morali da mu odstrane veliki deo lica i oko. Sada zarađuje glumeći zombija u filmovima zbog svog unikatnog izgleda.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email