None
7 0 1 3

7 mađioničarskih trikova koji su se neverovatno loše završili (broj #3 je apsolutno jeziv!)

Podeli
Zabava
Sashka M.
Zabava
Jan 15, 2016

Ako se urade kako treba, mađioničarski trikovi mogu potpuno da nasoduševe i zapanje — od pametnih trikova s kartama do iluzija a la Dejvid Koperfild, ljudi vole da budu prevareni. Nažalost, ne uspevaju svi mađioničari da izvedu svoje trikove neozleđeni.

Pogledajte priče o 7 mađioničara koji su nisu imali keca u rukavu da ih spase iz užasnih nevolja u koje su sami sebe doveli...

1. Čarls Roan i brzi auto

Čarls Roan i brzi auto
Foto: bandinbostonpodcast.com
U magiji je tenzija sve. Dok izvođač zadržava dah pod vodom, publika zadržava svoj dah gledajući da li će se on izbaviti. Južnoafrički mađioničar Čarls Roan odlično je razumeo čar melodrame, pa je često izvodio tačku gde je oblačio ludačku košulju i stajao ispred auta koji je išao brzinom od 72 km/h.

Roan je ovu tačku izvodio mnogo puta, ali bilo je dovoljno da samo jednom krene po zlu. Kada se 1930. pojaovio pred velikom publikom, nije uspeo da se izvuče iz košulje na vreme, pa ga je auto pregazio, presakao mu noge i ubio ga na licu mesta. Roan je pre tačke napisao pismo osobađanja od optužbe vozača u slučaju da nešto krene po zlu.

2. Princeza Tenko i mačevi

Princeza Tenko i mačevi
Foto: 3.bp.blogspot.com
Ova japanska mađioničarka, poznata po svojim ekstravagantnim kostimima, 2007. godine nastupala je u gradu Sabae. Tenko se zatvorila u sanduk, koji bi probolo 10 mačeva ako se iz njega ne izvuče na vreme. To je upravo ono što se desilo i ona je završila s nekoliko polomljenih rebara i polomljenom jagodičnom kosti. Zapanjujuće je to što je Tenko završila nastup pre nego što je zatražila medicinsku pomoć.

3. Džo Burus i cement

Džo Burus i cement
Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com
Po uzoru na čuvenog Harija Hudinija, Džozef Burus je rešio da za Noć veštica 1990. napravi spektakl tako što će se zatvoriti u stakleni kovčeg preko kog će se sipati 9 tona zemlje i cementa. Nakon što je kovčeg spušten 2 metara pod zemlju, Burus je okovan lancima strpljivo čekao dok su njegovi asistenti usmeravali kamion da sipa cement preko kovčega.

Međutim, lanci oko njegovog vrata bili su suviše zategnuti i nije uspeo da pobegne na vreme. Cement je smrvio kovčeg i on se ugušio. Bio je to morbidni omaž Hudiniju, koji je takođe umro na Noć veštica.

4. Genesta i kanister za mleko

Genesta i kanister za mleko
Foto: i.ytimg.com
Hudini se proslavio begom iz kanistera za mleko, koji su nakon njega imitirali mnogi mađioničari. Zaključao bi se u veliki kanister pun vode, iz kog je morao da pobegne za neverovatno malo vremena, da se ne bi udavio.

Genesta je 1930. pokušao da izvede ovu tačku tako što je poklopac kanistera trebalo da otpadne, pa njegovo zaključavanje nije pravilo neku razliku. Međutim, Genesta nije znao da je kanister ispušten dok su ga prevozili na mesto nastupa, što je napravilo ulubljenje koje je zapečatilo poklopac. Iako su ga odmah prevezli u bolnicu, tamo je ubrzo preminuo.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email