None
9 0 1 0

DOŠLA SU ZLA VREMENA: 9 efikasnih trikova kako da zaštitite svoj dom od sve češćih provala lopova i kriminalaca

Podeli
Uradi sam
Milos R.
Uradi sam
May 08, 2016

Svi mi znamo koliko je bezbednost bitna. Ako niste bezbedni i sigurni, osećate se veoma neprijatno i ne možete uživati u okolini u kojoj živite. Evo kako da sprečite taj neprijatni osećaj:

1. Ulazni alarm

Ulazni alarm
Foto: media.galaxant.com
Ulazni alarm će se oglasiti ako bilo ko pokuša da uđe u vašu kuću. Dakle, nema šanse da neka nepoznata osoba uđe u vašu kuću a da vi to ne čujete.

2. Dovratak vrata

Dovratak vrata
Foto: media.galaxant.com
Vaši dovratci su veoma bitni. Budite sigurni da su ekseri koji drže dovratke bar 3 inča dugački (7.62cm) i da su čvrsto zakucani.

3. Svetla koja detektuju pokret

Svetla koja detektuju pokret
Foto: media.galaxant.com
Ovo bi predstavljalo prvu liniju odbrane za detektovanje lopova od pokušaja provale, a i bićete sposobni da vidite da li se neko mota oko vaše kuće. Bilo kakav vid pokreta svetlo će detektovati.

4. Katanci

Katanci
Foto: media.galaxant.com
Iako mislimo da su 100% bezbedni, nažalost to nije tako jer ih je zapravo lako polomiti u većini slučajeva. Sve što vam je potrebno jeste “Sim Lock.” Kao što možete videti sliku, lokot je napravljen tako da ga je gotovo nemoguće polomiti.

5. Sef

Sef
Foto: media.galaxant.com
Mali sef je uvek dobro mesto u kojem možete držati vaše najvrednije stvari! Verovatno vam neće trebati veliki sef pa je i mali sasvim dovoljan, a i lako je prenosiv!

6. Bezbednosna kutija

Bezbednosna kutija
Foto: media.galaxant.com
Vreme je da nabavite bezbednosnu kutiju! Ovde možete držati vaše ključeve i dragocene stvari. Možete postaviti šifru na bezbednosnoj kutiji i tako vaše vredne stvari možete držati bezbedno podalje od drugih.

7. Špijunka

Špijunka
Foto: media.galaxant.com
Neko kuca na vrata? Ko bi to mogao biti? Ukoliko nemate špijunku, sigurno nećete moći znati kome otvarate vrata. Zato ugradnjom špijunke na vrata spašavate sebe od posete nepoznatih ljudi.

8. Pojačanje na vratima

Pojačanje na vratima
Foto: media.galaxant.com
Činjenica je da će mnogi provalnici pokušati nasilno da uđu na vrata, zato će vam biti potrebno pojačanje na vratima kao što su daske. Potrebno je odmeriti par stvari, malo vremena da se sve to ugradi i imate bezbednosnu zaštitu od provale (naglog, nasilnog ulaza).

9. Kamere

Kamere
Foto: media.galaxant.com
Gotovo da je bespotrebno bilo šta ovde prokomentarisati. Ugradnja kamere jeste skupa, ali mnogo će vam pomoći da zabeležite trenutak provale ukoliko se neki provalnik pojavi. Uostalom, to će ih i uplašiti, pa će se predomisliti, te možda neće ni provaliti.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email