None
10 0 1 0

9 potpuno genijalnih saveta koji će učiniti da vaša kuća i porodica budu bezbedni kada vi niste tu

Podeli
Uradi sam
Marko M.
Uradi sam
Sep 27, 2016

Kada je u pitanju zaštita vašeg doma, dodatne mere predostrožnosti neophodne su kako biste dobili svoj mir, jer poslednja stvar koju bi iko želeo je da se pojavi neki provalnik. Kako biste sprečili ovaj scenario, potrebno je da obezbedite svoju kuću, a pogledajte i kako.

Pokušajte sami sebi da provalite u kuću

Pokušajte sami sebi da provalite u kuću
Foto: mirror.co.uk
Isplanirajte pokušaj da sami sebi provalite u kuću, jer ćete na ovaj način najbolje otkriti sve slabosti u svom bezbednosnom sistemu koje su vam možda promakle. Evo nekih od najvažnijih propusta koje večina lopova zna i koristi:

Zamenite šrafove na vratima

Zamenite šrafove na vratima
Foto: facebook.com
Šrafovi koji se koriste za vrata uglavnom su mali i zato je najbolje da ih zamenite velikim, od najmanje 5 cm, kako bi uljezi teže mogli da obiju vrata.

Proverite sve brave bar dva puta

Proverite sve brave bar dva puta
Foto: flickr.com
Neka vam uđe u naviku da, svaki put kada napuštate dom, proverite ponovo sve prozore i vrata. Obavezno ih sve zaključajte.

Instalirajte svetla na sva moguća mesta

Instalirajte svetla na sva moguća mesta
Foto: randyselectric.com
Dobro osvetljeno dvorište manje je primamljivo za provalnike i sprečiće bilo koga nepoznatog da priđe. Stavite reflektore sa spoljne strane kuće kako biste lako primetili i oterali potencijalne provalnike.

Sakrijte vredne stvari

Sakrijte vredne stvari
Foto: toolguyd.com
Povećajte svoju sigurnost i otežajte posao provalniku tako što ćete sakriti vredne stvari u kutije sa bravom. Što duže je provalniku potrebno da pronađe plen, veća je verovatnoća da će da odustane.

Ugradite sigurnosni sistem

Ugradite sigurnosni sistem
Foto: freshome.com
Kao i dodavanje svetla, sigurnosni sistem će biti dovoljan da vas zaštiti od bilo koga. Ne plašite se da ga upotrebite, mislite na svoju sigurnost.

Sakrijte ključ

Sakrijte ključ
Foto: blogspot.com
Umesto što držite rezervni ključ u poštanskom sandučetu ili ispod otirača, stavite ga u foliju ili kutijicu za film - i tako ga zakopajte negde gde ćete moći da ga nađete.

Nabavite psa

Nabavite psa
Foto: hswstatic.com
Psi su dobri čuvari za odvraćanje provalnika. Čak i mali glasan pas može biti efikasan, jer provalnici ne žele da skrenu pažnju na sebe.

Popunite prostor između vrata

Popunite prostor između vrata
Foto: ibuildit.ca
Vrata sa previše prostora između vrata i okvira primamljiva su za provalnika. Ojačajte vrata tablom od šperploče ili lima.

Pogledajte i video za više detalja

Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email