None
10 0 1 0

10 fenomenalnih stvari koje možete napraviti sopstvenim rukama

Podeli
Uradi sam
Marko M.
Uradi sam
Jul 06, 2017

Ništa nas ne čini toliko srećnim kao kada sopstvenim trudom postignemo nešto lii nešto napravimo našim sopstvenim rukama. Ovo naročito važi u onim slučajevima kada uspemo da sami proizvedemo nešto što nam je u tom momentu neophodno, a nije nam pri ruci ili se ne može naći u prodavnicama. Zato smo za vas pripremili 10 neobičnih stvari koje možete napraviti sopstvenim rukama i to za samo nekoliko minuta od stvari koje su vam uvek pri ruci.

1. Antistres loptica

Antistres loptica
Foto: brightside.me
Ovu korisnu igračkicu je vrlo lako napraviti. Uzmite balon, napunite ga pastom za zube i čvrsto vežite. Kako bi bila jača, stavite jedan balon unutar drugog i vežite i njega. Vaša antistres loptica je spremna.

2. Zvučnik

Zvučnik
Foto: brightside.me
Umite praznu tubu čipsa i isecite dno. Napravite otvor u sredini i stavite telefon unutra. Kako bi zučnik duže trajao, fiksirajte ga pribadačima. Ova jednostavna naprava pojačaće zvuk vašeg uređaja nekoliko puta.

3. Kuka za kablove i ključeve

Kuka za kablove i ključeve
Foto: brightside.me
Uzmite veći gumicu i u nju nabodite 2-3 pribadača koristeći lepak. Potom zalepite gumicu na ivicu stola i više nikada nećete tražiti slušalice i gumice po kući.

4. Aparat za kokice

Aparat za kokice
Foto: brightside.me
Potrebne su vam dve prazne limenke soka. Isecite ih kako je prikazano na fotografijama. U gornju stavite malo kokica, a u donju malu sveću. Za 10-ak minuta imaćete sveže kokice. Upozorenje: vodite računa da se ne opečete!

5. Igračka za penu

Igračka za penu
Foto: brightside.me
Uzmite mali ocu i komad tkanine ili staru čarapu i isecite ih kako je prikazano. Držite svoju igračku u sapunici kratko vreme i onda izvucite i duvajte u vrat boce. Na ovaj način možete zabaviti svoje dete tokom kupanja.

6. Cediljka za sok

Cediljka za sok
Foto: brightside.me
Uzmite jednu veću i jednu manju plastičnu flašu. Isecite gornji deo veće boce i u nju stavite manju. Pričvrstite konstrukciju pomoću drvenih štapića i vaš mali sokovnik je gotov.

7. Kućni šejker

Kućni šejker
Foto: brightside.me
Uzmite praznu tubu Pringles čipsa. Oštrim objektom napravite veći broj rupa na dnu. Sada lako možete posipati hranu čime god poželite, na primer začinima, šećerom, solju i slično.

8. Daska za seckanje koja ne klizi

Daska za seckanje koja ne klizi
Foto: brightside.me
Kako biste sprečili da daska klizi sa radne površine u kuhinji, samo zalepite obične gumice za brisanje na sve uglove. Ovo će dasku držati na svom mestu.

9. Držač za fašu

Držač za fašu
Foto: brightside.me
Uzmite par većih gumica za brisanje i zalepite ih na sto. Trebalo bi da ih ostavite oko boce tako da je čvrsto drže. Ovaj držač sprečiće da se piće prospe čak i ukoliko ga slučajno udarite.

10. Šolja od plastične flaše

Šolja od plastične flaše
Foto: brightside.me
Uzmite dvolitarsku bocu i isecite ih kako je prikazano. Na kraju samo savijte i prikačite držač za bazu i maćete jednostavnu šolju gotovu za manje od 5 inuta.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email