None
10 0 1 0

9 najkorisnijih trikova za sitne kućne popravke koje majstori ljubomorno čuvaju od vas (broj #7 je stvarno sramota da ne znate)

Podeli
Uradi sam
Mirka S.
Uradi sam
Feb 23, 2017

Kada je u pitanju bušenje, farbanje, testerisanje i sve ostalo, mnogi od vas drhte na samu pomisao uzimanja alata u ruke. Bez obzira koliko mrzite takve poslove, uvek se nađe poneka popravka. Ovi trikovi će vam pomoći da rešite poslove sa zadovoljstvom.

1. Kako da vam ne kaplje boja

Kako da vam ne kaplje boja
Foto: youtube.com
Boje, lakovi i mrlje najčešće dolaze u vidu konzervi. Kada umočite četkicu, obično vam ostane višak boje koji izazove pravi nered. Kako biste izbegli kapanje sa strane, možete vezati gumicu ili odsečeni deo rukavice oko vrha i tako obrisati četkicu. Osigurajte je da ne klizi uz pomoć žice.

2. Bušenje do odgovarajuće dubine

Bušenje do odgovarajuće dubine
Foto: youtube.com
Bušilica je moćan alat koji može lako sa nepažnjom da izazove neprijatne posledice. Da li zaista želite špijunku u kupatilu, a da ste zapravo hteli da okačite sliku u dnevnoj sobi? Kako biste izbegli preduboko bušenje, jednostavno zalepite traku na bušilicu i znaćete tačno kada da se zaustavite.

3. Bezbedno zakucavanje eksera

Bezbedno zakucavanje eksera
Foto: youtube.com
Zakucavanje eksera je lakše reći nego uraditi. Evo zgodan trik koji će vam pomoći da držite ekser u savršenoj ravni: jednostavno koristite češalj, štipaljku ili ukosnicu. Nema više modrog palca!

4. Lakše korišćenje vijaka

Lakše korišćenje vijaka
Foto: youtube.com
U zavisnosti od alata koji koristite i materijala koji pokušavate da probušite, vijak se može teško koristiti. Može vam pomoći trljanje vijka u sapun pre bušenja, jer sapun deluje kao lubrikant i bušenje bi bilo glatko.

5. Držite na jednom mestu eksere, zavrtnje i slično

Držite na jednom mestu eksere, zavrtnje i slično
Foto: youtube.com
Ako vam se često dešava da vam ispadaju ekseri i zavrtnji po podu, pokušajte da koristite jak magnet na dnu čekića ili zglobu. Na ovaj način će biti održani na jednom mestu.

6. Magnetna bušilica

Magnetna bušilica
Foto: youtube.com
Ko se nije suočio sa ovakvom situacijom: treba da bušite iznad vas ili na teško pristupačnom mestu, a vama ispadne šraf pre nego što počnete. Jednostavno rešenje je da držite neodimijumski magnet na burgiji. Ovo će držati zavrtnje dok ne počnete sa bušenjem.

7. Sečenje pločica

Sečenje pločica
Foto: youtube.com
Kako biste isekli pločice bez lomljenja ili krhotina, jednostavno ih potopite u vodu 2 sata pre sečenja. One će apsorbovati vlagu i sečenje će biti lakše i preciznije.

8. Farbanje malih objekta

Farbanje malih objekta
Foto: youtube.com
Farbanje malih, nepravilnih oblika može da bude nezgodno. Teško je ofarbati svaki ugao i skidanje zaštite može da uništi boju. Mnogo lakše je da stavite objekat da visi na koncu u kartonskoj kutiji. Na taj način možete ofarbati objekat sa svih strana, a kutija će sprečiti da se boja razlije na drugu stranu.

9. Čiste posude za boju

Čiste posude za boju
Foto: youtube.com
Čišćenje posude za boju nije lako. Bez obzira koliko se trudite, uvek ostane bar malo boje. Kako biste izbegli ovaj problem, jednostavno stavite foliju u posudu i sipajte boju preko. Kada završite sa korišćenjem, bacite foliju, a posuda će biti čista kao nova.

10. Pogledajte video za dodatne trikove

Image source: youtube.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email