None
17 0 1 0

MAKSIMALNO ISKORISTITE SVAKI ĆOŠAK: 17 genijalnih i lakih ideja za uređenje vašeg doma

Podeli
Uradi sam
Milica P.
Uradi sam
Mar 01, 2017

Kvalitetno urediti stan koji je mali je uvek bio pravi izazov. Ukoliko imate mali stan važno je da znate da nije nemoguće od njega napraviti impresivan prostor. Pogledajte ovih 17 ideja i maksimalo iskoristite prostor koji imate.

1. Iskorišćavanje prostora u uglovima

Iskorišćavanje prostora u uglovima
Foto: apartmenttherapy.com
Češto ljudi ne iskorišćavaju prostor u uglovima, što je potpuno besmisleno. Ugradite u ćoškove nekoliko polica i uspećete da oslobodite više prostora za sebe.

2. Tabure/polica

Tabure/polica
Foto: difthehome.com
Ukoliko ste ljubitelj knjiga, a nemate dovoljno prostora za njih, pokušajte da pronađete i kupite tabure sa pregradama. Takođe se možete sami potruditi i napraviti ovako nešto. Slatko je i praktično.

3. Sušilica koja se pomera

Sušilica koja se pomera
Foto: tronya.co
U kuhiniji jednostavno morate obezbediti mesto za sve, pogotovo za sušilicu. Kako biste sačuvali prostor, najbolje je da kupite sušilicu koju kasnije možete pomeriti.

4. Soba u sobi

Soba u sobi
Foto: week.ge
Investirajte u krevet na sprat i od donjeg dela napravite ostavu ili orman. Na ovaj način ćete maksimalno iskoristiti prostor.

5. Krevet koji nestaje

Krevet koji nestaje
Foto: wallbedsbywilding.com
Priuštite sebi krevet na spuštanje i na taj način uštedite prostor. Jednostavno, kada ustanete, podignite krevet i dobićete mnogo prostora za sebe.

6. Mini pregrade za šerpe i tiganje

Mini pregrade za šerpe i tiganje
Foto: tronya.co
Na ovaj način dobićete na prostoru, a takođe će vaše šerpe i tiganji biti uredno poređani. Ovo će vam svakako i olakšati posao da ih pronađete kada su vam potrebni.

7. Fioke za obuću

Fioke za obuću
Foto: avancemundial.com
Fioke mogu biti veoma korisne kada se radi o skladištenju obuće jer je sve veoma pregledno. Takođe, na ovaj način ćete maksimalno iskoristiti vertikalni prostor.

8. Police iznad vrata

Police iznad vrata
Foto: otthonazeletedben.hu
Prostor koji se najređe koristi u kupatilu jeste prostor iznad vrata. Zašto ne biste iznad njih ugradili policu i na njoj držali toalet papir ili nešto što vam inače nepotrebno zauzima prostor?!

9. Iskoristite vrata ormarića

Iskoristite vrata ormarića
Foto: espaciodeco.com
Na vrata ormarića možete ugraditi male police i na taj način maksimalno iskoristiti prostor koji imate. Pametno je iskoristiti svaki milimetar prostora koji imate ukoliko živite u malom stanu.

10. Prilagodljiva polica

Prilagodljiva polica
Foto: tronya.co
Postoje mnogi različiti dizajnovi polica i sami možete odabrati kakva vašem stanu najviše odgovara. Takođe postoje police koje mogu služiti za skladištenje časopisa, a u isto vreme mogu služiti i kao čiviluci.

11. Fioke sa slajdom

Fioke sa slajdom
Foto: shelvesthatslide.com
Ukoliko nemate više prostora za ormariće u kuhinji ili bilo kojoj drugoj prostoriji fioke sa slajdom su najbolje rešenje.

12. Orman ugrađen u ćošku

Orman ugrađen u ćošku
Foto: viraldiario.com
Iskoristite ugao u vašem malom stanu tako što ćete od njega napraviti orman. Na ovaj način sačuvaćete prostor i obezbedićete sebi mesto za slaganje odeće i raznih drugih stvari.

13. Daska za peglanje u ormariću za kupatilo

Daska za peglanje u ormariću za kupatilo
Foto: sosyalcorba.tumblr.com
Potrudite se da pronađete, ili sami napravite ormarić za kupatilo sa ugrađenom daskom za peglanje. Ovo će vam mnogo olakšati i posao i učiniće da imate više prostora.

14. Začini koji vise

Začini koji vise
Foto: kuhniclub.ru
Vertikalni prostor se retko kada koristi i u kućama i u stanovima. Potrebno je samo da postavite nekoliko polica za svoje začine i videćete kako će sve odmah postati rasterećenije.

15. Magnetna polica za začine

Magnetna polica za začine
Foto: viraldiario.com
Ovo je još jedna alternativa koja može sačuvati prostor. Koristite magnetne trake kako biste na zidu okačili svoje začine.

16. Kuhinja koja se može spakovati

Kuhinja koja se može spakovati
Foto: divertidos.net
Ovo je zaista dizajn iz budućnosti. Kuhinja koja može postati radni sto kada vam više nije potrebna je genijalan izum.

17. Stolica sa rafovima

Stolica sa rafovima
Foto: deavita.fr
Mali stanovi zahtevaju pametno investiranje. Ova stolica je veoma korisna jer sa sobom nosi rafove i policu koje možete posebno iskoristiti.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email