None
15 0 1 0

15 običnih predmeta u vašoj kući koji imaju višestruku namenu (broj #9 će vas iznenaditi)

Podeli
Uradi sam
Jelena K.
Uradi sam
Jan 30, 2016

Svakodnevno, nebrojeno puta koristimo stvari iz kuće ne pomišljajući da se one mogu upotrebiti na drugačiji način, nego što ih mi koristimo. Neke od njih mozemo upotrebiti tako efikasno, i mogu nam umnogome olakšati život.

1. Kreda

Kreda
Omiljeno oruđe profesora i učitelja širom sveta, kredom takođe možemo da poliramo srebrninu, očistimo masne fleke i da popunimo rupe u zidu.

2. Kese sa zip zatvaračem

Kese sa zip zatvaračem
Foto: awesomeinventions.com
Mogu se upotrebiti na nebrojeno mnogo načina - od čuvanja stvari, do mariniranja jela, preko pakovanja odeće u njima. Korisne su za apsolutno sve.

3. Masan papir

Masan papir
Foto: apartmenttherapy.com
Pored toga što se koristi za počenje, takođe se može upotrebiti da se isprave police u frižideru da ne bilo nereda, za popravljanje rajsferšlusa, kao i za poliranje tuš-baterije.

4. Sirće

Sirće
Foto: rd.com
Ne samo što sliži kao dodatak mnogim salatama, sirće se takođe može upotrebiti za skidanje rđe, voska od sveće, kao i za borbu protiv insekata.

5. So

So
Foto: saltworks.us
Prema nekim podacima, so ima preko 14.000 različitih primena - kafa od nje ima bolji ukus, može se koristiti za čišćenje nameštaja od pruća i za čišćenje starih kašika.

6. Filteri za kafu

Filteri za kafu
Foto: goodhousekeeping.com
Pored očigledne upotrebe, pokušajte da stavite jedan od njih na dno saksije pre nego što posadite biljku. Voda će izlaziti, ali će prljavština ostati.

7. Kukuruzni skrob

Kukuruzni skrob
Foto: feindliefood.com.au
Osim uloge koje ima u kuhinji, kukuruzni skrob se može korostiti protiv opekotina, upornih fleka, kao i za lečenje atletskog stopala.

8. Losion za ruke

Losion za ruke
Foto: gurl.com
Ne samo što čini vaše ruke mekim i nežnim, već se može upotrebiti kao pena za brijanje, kada vam treba nešto da ukrotite nestašne pramenove kose, kao i za uklanjanje statičkog elektriciteta sa odeće.

9. Fen

Fen
Osim što ga koristimo, očigledno, za sušenje kose, fen se može koristiti i za skidanje cene sa stvari, za vraćanje sjaja starim šoljicama i za popravljanje naočara kada se olabave.

10. Omekšivač

Omekšivač
Ne samo što čini da vaša odeća predivno miriše, već ga možete koristiti da namirišete vaše cipele i usisivač.

11. Lepljiva traka

Lepljiva traka
Foto: rd.com
Lepljiva traka ima toliko mnogo funkcija u domaćinstvu, od lepljenja polomnjenih stvari, preko pričvršćivanja predmeta, do lepljenja paketa i kartonskih kutija.

12. Lak za nokte

Lak za nokte
Foto: lifehackery.com
Pored lakiranja noktiju, takođe se može upotrebiti za lepljenje koverti, uklanjanje bradavica, kao i za lepljenje ogrebotina na kolima. Lepo i praktično.

13. Gumica

Gumica
Foto: wisebread.com
Od zatvaranja tegli, preko držača za kosu, pa čak i kao igračka za decu, gumica ima toliko mnogo funkcija da je nemoguće nabrojati ih sve odjednom.

14. Pasta za zube

Pasta za zube
Foto: news.com.au
Pored toga što njome možemo polirati kožu, kao i nakit, pasta takođe ima mnogo uloga koje je nemoguće nabrojati, već je upotrebiti je treba upotrebiti kada god se ukaže prilika.

15. Žele od petroleuma

Žele od petroleuma
Pored sve upotrebe koje ima, ovaj žele se može upotrebiti i za čišćenje cipela, kao i mamac za pastrmku.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email