None
20 0 1 15

PREDVIDELI BUDUĆNOST: 20 ilustracija koje pokazuju kako su umetnici iz 1900. videli sadašnjicu!

Podeli
Umetnost
Cveta F.
Umetnost
Nov 05, 2015

Naše doba je tehnološki najrazvijenije. Smešno je da je baš isto ovo za sebe mislila svaka generacija nakon industrijske revolucije, pitajući se i nagađajući kakva će sve čudesa doneti budućnost.

U današnje vreme nagađanja o budućnosti najupečatljivije su predstavljena kroz filmove, kao što su „Igre gladi“, „Povratak u budućnost“, „Suvišni izveštaj“ i mnogi drugi. Međutim, u davna vremena, pre nego što su postojali filmovi, vizije budućnosti su izražavane ilustracijama inspirisanim sjajnim piscima naučne fantastike kao što je Žil Vern.

Danas ćemo pogledati kako su francuski umetnici s početka veka videli dvehiljadite. Neke od ovih vizija ispostavile su se kao proročke, dok druge nisu bile ni blizu. Pogledajte i prosudite sami!

1. Ratovanje u vazduhu

Ratovanje u vazduhu
Nisu imali predstavu kako će izgledati funkcionalna letelica, ali bili su u pravu oko jedne stvari – kada ih budemo izumeli, koristićemo ih da se poubijamo.

2. Leteći policajci

Leteći policajci
Neverovatno, ali kao i na većini ilustracija iz ovog perioda, avioni kojima ljudi lete zaista liče na današnje avione. Iako ovaj policajac i ne deluje baš uverljivo.

3. Podvodni autobus koji vuku kitovi

Podvodni autobus koji vuku kitovi
Žil Vern (autor knjige „20 000 milja pod morem“) je očigledno naveo sve da misle da će se ljudska civilizacija razvijati pod morem. A ako bismo zaista želeli da živimo pod vodom, privezivanje kapsule za kita bio bi odličan vid transporta.

4. Leteći autobusi

Leteći autobusi
Mogli su da zamisle svet u kom ćemo leteti od mesta do mesta, ali ne i svet bez Luvra. Zanimljivo…

5. Oklopni motocikli

Oklopni motocikli
Nažalost, tenkcikl nikada nije zaživeo u stvarnosti.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email