None
10 0 1 0

ŽIVITE KAO PRAVI KRALJEVI: Fantastični dvorci širom sveta koje možete kupiti za male pare

Podeli
Svet
Milica M.
Svet
Nov 27, 2015

Ukoliko se ne zabavljate sa nekim kraljevskim plemićem, šance da da ćete postati kralj ili kraljica su, nažalost, jako male. Međutim, možete se tako osećati i bez titule. Jednostavno kupite sebi jedan od ovih divnih dvoraca!

Drakulin zamak, Transilvanija

Drakulin zamak, Transilvanija
Foto: media.allday.com
Dvorac Bran, poznatiji kao Drakulin zamak je na prodaji. Zamak se nalazi u Rumuniji. Izgrađen je u 14. veku. Poznato je da je ovaj dvorac inspirisao Brama Stokera za novelu "Drakula". Dvorac se sastoji od 22 ara, što čini 57 soba je zaista ogromnim i ima svoju cenu koja se trenutno razmatra. Dvorac se trenutno koristi kao turstička atrakcija. Potomci engleske kraljice Viktorije su sadašnji vlasnici.

Caherkinmonwee dvorac, Irska

Caherkinmonwee dvorac, Irska
Foto: roomie.jp
Irski dvorac je sagrašen 1400-ih. Pošto je ime malo komplikovano, zovu ga i Caher dvorac. Restaurisanje je trajalo 10 godina, počev od 1996. godine, i sada ima četiri sprata koja nude četiri spavaće sobe. Tu je i reka koja prolazi u neposrednoj blizini dvorca. Ovaj dvorac će vas koštati nešto više od milion dolara.

Belveli dvorac, Irska

Belveli dvorac, Irska
Foto: cork-guide.ie
Belveli dvorac datira iz 13. veka, što ga čini pravim srednjovekovnim dvorcem. Visine je 80 metara. Dominira spiralno kameno stepenište. Zamak je bio u vlasništvu Valtera Ralija. Potrebna mu je restauracija, a to će vas koštati ravno $ 300,000.

Chateau De Vigny, Francuska

Chateau De Vigny, Francuska
Foto: businessinsider.com.au
Možete posedovati ovaj dvorac za 5, 7 miliona $. Ovaj zamak je izgrađen 1504. godine, na samo 30 milja od Pariza.

Chateau De Villersexel, Francuska

Chateau De Villersexel, Francuska
Foto: wizzz.telerama.fr
Ovaj dvorac sa svih 38, 000 kvadratnih metara i svim nameštajem, možete kupiti za nešto više od 17 miliona $. Ima 30 soba, 15 kupatila, a izgleda apsolutno zapanjujuće.

Lickleyhead Castle, Škotska

Lickleyhead Castle, Škotska
Foto: rightmove.co.uk
Dvorac se nalazi u Aberdinu, u Škotskoj. Za oko 1,5 milion $ možete živeti u seoskom zamku sa 7 spavaćih soba i zasebnoj vikendici.

Craigcrook Castle, Škotska

Craigcrook Castle, Škotska
Foto: plus.google.com
Samo tri milja daleko od Edinburga, i izgleda kao iz bajke. Poznati posetioci ovog dvorca su Alfred Lord Tenison, Čarls Dikens i Hans Kristijan Andersen. Zamak je izgrađen 1543. godine, a cena mu je 9 miliona dolara.

Versailles, Alabama

Versailles, Alabama
Foto: liveatshoalcreek.com
Ako ste ikada želeli da živite kao kralj Luj, sada je vaša šansa. Ovo nije pravi Versaj, to je replika koja je izgrađena u Alabami. To je najveći dom u zemlji na 50.000 kvadratnih metara. Dvorac ima 15 spavaćih soba, 22 kupatila. Vredan je 13 miliona dolara.

Castle Woodstock, Konektikat

Castle Woodstock, Konektikat
Foto: instamun.org
Ovo nije dvorac iz srednjeg veka, ali je dizajniran tako da izgleda kao da je. Ovaj posed će vas koštati 45 miliona dolara. Ima 8 spavaćih soba i jezero.

Tiffany Castle, Mizuri

Tiffany Castle, Mizuri
Foto: mansion-homes.com
Ovaj 100 godina star dvorac je bio na tržištu osam puta, a sad može biti tvoj. Nalazi se u Kanzasu. Cena je samo 600.000 dolara.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email