None
10 0 1 6

10 lokacija širom sveta gde je ženama zabranjen ulaz iz najglupljih mogućih razloga

Podeli
Svet
Predrag J.
Svet
Aug 09, 2016

Pogledajte ovih 10 mesta širom sveta gde je ženama zabranjen pristup. Ovo će vas podsetiti na to da svet u kom živimo i nije toliko savršen.

1. Sveta Gora

Sveta Gora
Foto: thatviralfeed.com
Ova planina na poluostrvu Atos služi kao manastir za oko 2000 monaha, a ženama i životinjama ovom mestu zabranjen je pristup više od 1000 godina. U prošlosti su se žene krišom ušunjavale na ovo mesto u znak protesta, ali su uvek doživljavale negativne reakcije.

2. Haji Ali Darga, Bombaj, Indija

Haji Ali Darga, Bombaj, Indija
Foto: thatviralfeed.com
Ovo je jedna od najvećih znamenitosti Bombaja, ali je ženama zabranjen pristup, jer je prema islamu ogroman greh ukoliko žena dođe u kontakt sa moštima sveca. Danas je ženama dozvoljen ulazak u hram ali ne i u prostoriju gde se mošti sveca nalaze.

3. Planina Omine u Japanu

Planina Omine u Japanu
Foto: alljapantours.com
Ovo je dom Jamabuši monaha, a ženama je ovde strgo zabranjen pristup. Ovo je sve da bi se odagnale grešne misli i da monasi ne bi padali u iskušenje, oni žive pravim pustinjačkim životom.

4. Hram Ajapa, Sabrimala, Indija

Hram Ajapa, Sabrimala, Indija
Foto: thatviralfeed.com
Svim ženam starosti između 10 i 50 godina zabranjena je molitva u hramu, jer bi one u tom periodu mogle imati menstruaciju. Jednom je jedna 35-godišnja žena ušla u hram, a sveštenik je izveo molitvu prečišćavanja.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email